Procés de l’Ordre del dia a l’ASTAP

  • Després de la finalització de l’Assemblea, s’obre el procés d’elaboració online de l’Ordre del dia provisional de la següent assemblea.
    provisional de la web i es fan els canvis que es considerin oportuns.
  • S’afegeixen els punts acordats a l’anterior assemblea amb el corresponent temps d’intervenció estimat.
  • Comissions, grups de treball i persones individuals escriuen en
    forma de comentari en aquesta pàgina amb el/s punt/s que volen explicar, una petita descripció i temps d’intervenció previst. Pot demanar-se prioritat envers els altres punts si hi ha un motiu objectiu i clar.
  • L’Ordre del dia definitiu s’elabora a la reunió prèvia de
    l’Assemblea, 20 min abans del seu començament. S’agafa l’Ordre del dia

A continuació afegim un parell de punts informatius sobre el procés d’elecció de l’Ordre del dia i sobre el procés d’acceptació de les propostes per part de l’Assemblea.

Extracte del document d’Organització interna de l’ASTAP

Sobre l’Ordre del dia:

  • B.1 Una hora abans de cada Assemblea es realitzarà la Reunió Prèvia que s’encarregarà de fer la proposta d’ordre del dia. Aquesta estarà formada per un representant de cada comissió, l’equip de moderació d’aquell dia, i altres persones que s’afegeixin a títol individual.Per mantenir el bon funcionament de l’Assemblea, es garantirà un equip de moderació voluntari i rotatiu, així com un grup de treball encarregat de fer suport a aquesta tasca.Els participants a la Reunió Prèvia han de tenir capacitat de negociació alhora de fer l’ordredel dia, a més a més poden proposar altres temes no previstos i/o urgents.
  • B.2 Per la realització de l’ordre del dia, s’haurà de tenir en compte el temps que durarà cada punt. De manera estàndard, hi haurà els següents punts: propostes o informacions de les comissions, propostes individuals, torn obert de paraules i debat. Quan es proposa un punt per l’ordre del dia ha de quedar clar si és una informació, si requereix un torn tancat de paraula, o si és una proposta a consensuar. L’ordre del dia que proposi la Reunió Prèvia s’haurà de ratificar a l’Assemblea, que el podrà modificar en allò que consideri convenient.

Sobre la presentació de propostes a l’Assemblea

  • C.1 Tot i que les propostes poden sorgir de la pròpia Assemblea, de les comissions o de persones individuals, per a un bon funcionament de l’Assemblea, generalment les propostes han de venir de part de les comissions (…).
  • C.2 Les propostes que es presentin a l’assemblea s’han de fer de forma clara i precisa, argumentant prèviament els pros i els contres per tal que puguem reflexionar col.lectivament i finalment explicant la proposta de manera que es pugui respondre amb un Sí o un No.
  • C.3 Després de la presentació de la proposta, caldria deixar un marge de temps (en cada cas es decidirà quan) per resoldre dubtes o bé propiciar un debat sobre la proposta.

El document sencer d’Organització interna de l’Assemblea de St. Andreu el podeu trobar aquí

4 responses to “Procés de l’Ordre del dia a l’ASTAP

  1. awesome

  2. esperanza2406@yahoo.es

    me parece una idea genial desempolvar ese documento que tanto tiempo y trabajo nos llevo conseguirlo !!! ahora ya, solo nos falta hacerlo servir y cumplir. Creo que mejorarían mucho las asambleas, porque ahora mismo es un caos.
    Y a “aaaaaaaa” le diría que deje su nombre si quiere hacer una propuesta y que la tomemos en serio !

  3. envio esta informacion por este cauce devido a la urgencia, queria hacer un comentario nuevo pero no me aclaro para iniciar uno nuevo,
    bueno la cuestion que los tuiteros retitues este haskak bueno como se diga. salut carlos

    Avui els mossos han comunicat a les persones que mal-viuen en l’assentament del carrer Josep Pla (quasi 300 persones, l’assetament més nombròs de la ciutat), que el proper dilluns els faran fora.S’estan fent gestions legals per aturar aquest desatllojament i en aquests moments la gent afectada està reunida en assemblea amb els ànims molt encesos amb la desició de no abandonar la nau a on estan. Necessiten el support del veïnat i, parlant amb la gent del barri que estan en contacte amb ells, hem quedat per fer una reunió urgent per saber més del tema i veure què podem fer, avui divendres, a les 7 de la tarda en el Casal de barri del Poblenou (Rambla 49). SOLIDARITAT.
    Info: 665 03 88 22

Deixa un comentari