Com funciona?

Aquest és un moviment assembleari, democràtic i obert a tothom qui vulgui participar. L’òrgan sobirà són les assemblees que es reuneix cada setmana. Entre assemblea i assemblea es desenvolupa el treball de les comissions.

Us podeu descarregar les actes de les últimes assemblees a la pestanya “Actes

Per tal de que les assemblees siguin el més democràtiques, però també àgils i efectives, s’ha creat la comissió de dinamització que té per objectiu, entre d’altres vetllar pel bon funcionament de l’assemblea.

Funcionament Bàsic de l’Assemblea de Sant Andreu

– Moderadors/Temporitzadors rotatius de les comissions per les assemblees.
– Preparar l’ordre del dia prèviament a les assemblees a la reunió d’intercomissions amb la màxima informació possible dels temes a tractar.
– Demanar a les comissions que pengin les seves actes al bloc i, si s’escaigués, per separat un altre document especificant què s’ha de treballar per part de tothom.
– Establir una rotació en les intervencions de les comissions i tenir en compte els temes prioritaris per actualitat o urgència
– Donar prioritat a les comissions que no van parlar l’anterior assemblea.
– Prendre acta de les assemblees i reenviar-la adjuntant la documentació aportada per les comissions.
– Treballar el consens, entenent que la feina propositiva, de debat i de presa de decisions es realitza majoritàriament a les comissions ja establertes. L’espai de treball són les comissions.
– Proposta de pressa de decisions a l’assemblea quan no hi ha consens o cal que la decisió es prengui com a assemblea.

• L’objectiu de les assemblees és arribar a un acord i a la pressa de decisions entre tots els assistents. Davant d’una proposta pot haver-hi consens i per tant es considera tema aprovat. O pot no haver-hi i per tant es procedeix amb una primera pressa de decisió mitjançant la votació:

– Establir l’enunciat de la proposta de forma clara i concisa.
– La pregunta ha d’estar formulada de manera que es pugui
respondre amb “sí”, “no” o “cal debatre”.
– Si davant una proposta hi ha diversitat d’opinions, obrir un torn tancat de paraula i demanar 2 representats de cada una de les posicions, a favor i en contra, per obrir un debat on exposin les seves posicions. (1 intervenció per persona) Tornar a votar. Si no hi ha consens que retornar el debat a la comissió i prepari una contraproposta demanant aquells que estan a favor i en contra que participin també en aquella comissió. Si el plenari ho considera urgent, relegar els altres punts de l’ordre del dia i establir un diàleg més extens.

Materials de suport

Tutorial Google Calendar
Guia per moderar l’assemblea de Sant Andreu
Passos a seguir quan es fa una reunió
Passos tècnics a seguir per a fer un acte

2 responses to “Com funciona?

  1. No he trobat on posar un suggeriment a “economia”, el deixo aquí, no sé si és el lloc més adequat però tan se val.
    Penso que es podria demanar a les dues economistes entrevistades al programa Singulars del 33: Lourdes Benria i Carmen Sarasúa, que vinguessin a fer una xerrada al barri. Em van semblar molt interessants i el seu discurs s’apropa molt a l’esència dels indignats

  2. Es pot mirar! Jo també vaig veure el programa (del 2 de maig!). Dues dones que proposen alternatives i se’n surten del pensament fatalista de que l’economia tal i com està plantejada, al marge de l’ètica, és la única via possible.

    http://www.tv3.cat/videos/3501510

Deixa un comentari