20 de novembre

A l’assemblea del 27 de setembre es va cerar un grup de treball de cara a preparar accions en relació a les properes eleccions generals del 20 de novembre. En aquella assemblea ja van sorgir diferents idees (assemblea temàtica, xerrades de formació i reflexió, accions durant la jornada de reflexió, etc.) a partir de les quals començarà a treballar el grup.

La primera reunió del grup serà el diumenge 16 d’octubre a les 18h a la plaça Orfila. Entretant, deixem oberts els comentaris d’aquesta pàgina perquè anem compartint idees, dubtes i propostes.


Contacte:

20nstap@gmail.com

Actes

Acta Equip de treball 20 de novembre del 30 d’octubre de 2011
Acta Equip de treball 20 de novembre del 23 d’octubre de 2011
Acta Equip de treball 20 de novembre del 16 d’octubre de 2011

Documents

Doc 1: Xerrada Quin valor té un vot (6.11.2011)                                                             Doc 2: Alternatives Eleccions 20N (Document Indignats Terrassa)                      Doc 3: Informació Consells Barri, Ciutadans i Ciutat (Document Indignats Barri Sant Gervasi)                                                                                                                                   Doc 4: Octaveta grup Reforma Sistema Electoral 15M

7 responses to “20 de novembre

 1. Ha stapcomunicació ens ha arribat aquest mail:

  Hola,

  Un grupo de gente diversa del 15M estamos promoviendo el Voto Nulo Activo para las Elecciones Generales del 20N. Podéis ampliar información en http://votonulo20n.wordpress.com/

  Os proponemos que consideréis esta iniciativa en vuestro grupo o asamblea y que si estáis de acuerdo (en bloque o algunos a nivel individual) que os pongáis en contacto con nosotros para trabajar. El objetivo es llegar al máximo de gente, mucho más allá de los muchos que ya nos hemos movilizado y hacerlo además con un mensaje claro y contundente (ver la papeleta modelo en nuestra web).

  Un saludo.

 2. Hola,

  Crec que s’ha d’explicar com funciona el sistema de votació.
  Bàsicament:

  – vot nul: “no saps com votar”, però si són molts, “és una manera rebel de mostrar rebuig al sistema”
  – vot blanc: “votes als de sempre, als majoritaris, t’agrada com governen”
  – votar PP, PSOE, CIU. – http://www.nolesvotes.com/
  – votar un partit minoritari: “desestabilitzes, en part, el govern de PPSOE, tot i que estàs sotmès a la llei electoral, si dividim el vot en molts minoritaris no s’aconsegueix res”
  – no votar: “t’importa poc qui governi, passaran de tu”

  tot i així, trobo que les opciones més respectables són:
  – votar nul
  – votar partits minoritaris

 3. A comunicació vam rebre fa uns dies aquest mail. La trobada va ser ahir, però caldrà seguir-ho…

  Companyes i companys,

  Ens posem en contacte amb vosaltres per convocar-vos a una assemblea aquest dijous dia 6 d’octubre a les 19hores per començar a discutir la possibilitat de fer una consulta popular a Catalunya sobre els principals temes que el nostre moviment ha estat reivindicant durant els darrers mesos. Des de diferents assemblees s’ha discutit aquesta proposta i s’ha pensat que seria interessant realitzar la consulta de cara al dia 20 de novembre però encara no ho hem fet de manera unitària: per posar en comú visions, per discutir com ens agradaria fer-ho, quan, per què, on… etc. És per això que considerem important que en parlem totes plegades i proposem aquest dijous dia 6 a les 19hores darrere la placeta del Hard Rock Cafè de plaça Catalunya. Quan vam suggerir aquesta data encara no havien començat les detencions de companyes per la manifestació al Parlament. Hem decidit, pero, mantenir la convocatoria i unir-nos després a la manifestació de solidaritat que hi ha programada aquell dia a plaça Catalunya. Esperem que vingueu carregades d’idees i propostes i que trobem maneres de tirar endavant aquest il·lusionant projecte totes plegades. Hem creat també un perfil de twitter per fer-ne difusió: @consultaCAT

  Esperem que ens podem veure totes el dijous. I si hi ha assemblees que no poden venir, seguirem enviant-vos la informació.

  Salut i endavant!

 4. per seguir fent boca, http://esthervivas.wordpress.com/2011/10/08/opcions-20n-a-qui-votar-o-no-votar/
  portem els debats a la plaça, escoltem-nos.

 5. Deixo el que es va dir en els torns de paraules sobre aquest tema que es van fer a l’assemblea de sant andreu del 27 de setembre de 2011:

  – Jo crec que s’ha de tornar a desobeir la llei electoral, penso que ens hem de mobilitzar i crec que s’ha de fer una manifestació, potser durant la jornada de reflexió per reflexionar que en pensem del sistema polític i electoral.
  – Acció vam parlar ahir de si faríem accions o no, hem parlat d’acampar el dia de les eleccions, però abans volíem copsar si la gent està disposada o no a fer algo.
  – Jo faria xerrades durant la campanya de perque no tenim que votar a cap partit polític.
  – No se perquè hem d’anar a votar a Espanya.
  – Jo crec que s’han de fer accions durant tota la setmana.
  – Mentre duri la campanya, aquest espai físic serà diferent perque el compartirem amb altres i crec que cal explicar el que signifiquen frases com: “no hay pan para tanto chorizo”, “lo llaman democracia y no lo és”… tenim 3 setmanes per fer debats sobre aquests temes i aprofitar el públic que hi haurà aquí a la plaça. Cal debatre, reflexionar, transmetre el que sentim i crec que cal crear un GT que ho treballi quan acabi el 15 d’octubre.
  – Crec que com a moviment no ens hauríem de definir la nostra intenció d’anar a votar, crec que això és algo personal i no hem de dir-ho públicament. Tinc un document que explica la història del vot de la dona a Espanya i el poso a disposició de qui el vulgui consultar.
  – Jo crec que si que és hora de que des d’aquest espai ens definim, perque si no ens representen, soc de la opinió de fer un boicot actiu a tot el procés electoral.
  – Una idea: del 15 al 20 hi ha 5 dies, podem omplir aquests 5 dies amb tot el contingut que s’està dient.
  – Jo personalment necessito un espai públic per parlar tranquil•lament de com ens sentim, que pensem,… jo, als meus 50 anys i havent anat a votar sempre, ara no tinc ni idea de que fer i vull compartir el meu dubte, la meva inquietud i que estic molt emprenyada, i vull que passi el que va passar en les anteriors eleccions, que ens tornem a trobar tots a la pl. Catalunya.
  – La situació és bastant més delicada ara que fa un més. La meva posició personal també seria la del boicot actiu: no em serveix. Proposo que aquest debat s’introdueixi a les comissions i després que es faci una assemblea monogràfica sobre aquest tema, perque el moviment necessita una postura clara.
  – M’agradaria veure construir, veure que estem aglutinant a gent, enlloc d’anar tant en contra, en contra…
  – Jo no em veig amb cor de dir-li a la gent el que ha de fer (respecte a votar o no votar), el que si que m’agradaria és dir-li a la gent que reaccioni i que pensi per si mateixa.
  – Crec que s’ha de proposar a barris i pobles que surti una convocatòria unitària per tornar a omplir Pl. Catalunya. Sobre si votem o no, no ens posarem d’acord, que cadascú faci el que vulgui, però en el que si estem d’acord és que el sistema no funciona.
  – Proposo crear un grup de treball i que es trobi el 17 d’octubre per portar propostes concretes a la següent assemblea i així poder començar a treballar de seguida.
  – Promoure el boicot és deixar fora a partits polítics petits que si que estan fent molt bona feina. Jo si que em veig amb cor de dir-li a la gent que no voti a qui està fent les retallades.
  – Porto molts anys respectant a tothom, jo no vull molestar la consciència de ningú, però estem patint una violència estructural que no pot ser, estem farts de veritat, si no ens representen: fora ja!

 6. ha arribat això al mail de comunicació…

  CONSENSOS PROPUESTOS EN LA REUNIÓN ESTATAL DE VOCALES DE ASAMBLEAS 15M

  ESTE documento DE CONSENSOS se trabajará hasta el lunes 24 de octubre

  A. FRENTE A LA PEDAGOGÍA VOTO

  CONSENSOS A LLEVAR A CADA ASAMBLEA PARA SU APROBACIÓN:

  Asumir la pedagogía frente al voto que permita la información y formación sobre el voto, el no voto y los diferentes tipos de voto; así como el fomento de la conciencia crítica frente al sistema electoral.
  Aglutinar todo el material que ya se elaborado en las diferentes asambleas al respecto de este tema para que pueda ser usado por las otras o servir como punto de partida.

  B. FRENTE A QUE EL MOVIMIENTO NO SE CONSTITUYE EN PARTIDO POLÍTICO

  CONSENSOS A LLEVAR A CADA ASAMBLEA PARA SU APROBACIÓN:

  Las asambleas del 15m hacen explícito que no se constituyen como partidos políticos.
  El compromiso de abrir el debate en las asambleas sobre asumir el no constituirse como partido político hacia el futuro.

  C. FRENTE A QUE NINGÚN PARTIDO POLÍTICO P O PERSONA NOS REPRESENTA

  CONSENSO A LLEVAR A CADA ASAMBLEA PARA SU APROBACIÓN:

  Elaborar un texto colectivo a ser difundido públicamente en el que se exprese que:
  a) La única voz del 15m son sus asambleas
  b) Ningún partido político nos representa
  c) Por la naturaleza del 15m no existen representantes del mismo sino vocales que de manera puntual y rotativa transmiten la voz de la asamblea

  D. MOVILIZACIÓN HACIA EL FINAL DE LA CAMPAÑA ELECTORAL

  CONSENSO A LLEVAR A CADA ASAMBLEA PARA SU APROBACIÓN:

  DEL 19 AL 20, ENCUENTRO PERMANENTE: Toma de 24 horas (aproximadas) de la plaza de cada ciudad o pueblo en encuentro permanente. Cada ciudad o pueblo dotará esta acción con las actividades que considere pertinentes.

  E. MOVILIZACIÓN HACIA EL INICIO DE LA CAMPAÑA ELECTORAL

  CONSENSO A LLEVAR A CADA ASAMBLEA PARA SU APROBACIÓN:

  Realizar un acto público el 4 de noviembre. Esta acto tiene como objetivo hacer visible el movimiento al inicio de la campaña, hacer una convocatoria propia y dar inicio a las actividades colectivas planteadas en torno a las elecciones. Cada ciudad o pueblo dotará este acto público con las actividades que considere pertinentes y coordinándose con las ciudades o pueblos que necesite.

  F. CONTRAPROPAGANDA ELECTORAL

  CONSENSOS A LLEVAR A CADA ASAMBLEA PARA SU APROBACIÓN:

  Trabajar la contrapropaganda sobre las 3 últimas temáticas (b,c,d)
  b. Denuncia del sometimiento del poder político al poder económico.
  c. Promoción de la acción reivindicativa.
  d. Abogar por el empoderamiento ciudadano, por la verdadera democracia.

  El compromiso de abrir el debate en las asambleas sobre asumir el punto (a)

  G. NO VOTES PPSOE
  Ante la imposibilidad de llegar a un consenso en este punto, se entiende que cada asamblea tiene potestad para tratarlo y trabajarlo como considere.

  H. VOTO NULO
  Ante la imposibilidad de llegar a un consenso en este punto, se entiende que cada asamblea tiene potestad para tratarlo y trabajarlo como considere.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s