Com Cultura

Declaració de mínims

“Tota persona té dret a participar lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar i a beneficiar-se del progrés científic.” Article 27 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

La cultura ens enriqueix, dóna ales a la nostra imaginació, ens ajuda a comprendre el món i desenvolupar la nostra capacitat de raonar i ser crítics sense deixar de mostrarnos tolerants amb qui pensa diferent i és, a més, el principal element vertebrador de la societat.

Per aquesta raó, és molt important que els governs facilitin l’accés dels ciutadans als fets culturals en qualsevol de les seves manifestacions; però igual d’important, o més, és oferir les eines per que la cultura formi part del quefer diari dels ciutadans, fomentant el desenvolupament de la creació artística, tant individual com col·lectiva.

Perquè el ciutadà no ha de ser només un subjecte passiu, ni un espectador, sinó part activa i creadora de la cultura, i els governs estan obligats a procurar els mitjans pel seu desenvolupament.

És per tots aquests motius que la Comissió de Cultura de l’Assemblea de Sant Andreu de Palomar creiem:
– Que l’art és un mitjà d’expressió susceptible de ser experimentat per tothom i que per arribar a una lògica en l’excel·lència professional cal primer fonamentar una lògica de democràcia cultural, en la qual es potenciï l’artista lliure.
– Que cal donar valor a la creació cultural, crear l’entorn i afavorir-la. Per tant, la comissió de Cultura de l’Assemblea de Sant Andreu neix amb la voluntat de reflexionar i treballar sobre tres línies bàsiques:
1. Reflexionar, fer difusió i modificar les polítiques culturals actuals generalistes que imposen un sistema no consensuat amb la ciutadania i que avorten la creativitat en nom d’un art instrumentalitzat, elitista i mercantilitzat.
2. Projectar, proposar i generar models de gestió on els equipaments culturals públics siguin gestionats per les entitats culturals de cada territori.
3. Activar mecanismes de creació cultural participativa i comunitària amb els quals la ciutadania recuperi i evidenciï l’activitat artística fomentant així una formació artística lliure i de base.

Per tant, com a Comissió promovem l’Activisme Artístic, fomentant i creant impulsos per a la reflexió i la Re-evolució.


Contacte:

culturasantandreu@gmail.com

Actes

Acta de la comissió de cultura STAP 04-07-2011

Acta de la comissió de cultura STAP 27-06-2011

Acta de la comissió de cultura STAP 20-06-2011

Acta de la comissió de cultura STAP 13-06-2011

Acta de la comissió de cultura STAP 06-06-2011

Acta de la comissió de cultura STAP 30-05-11

6 responses to “Com Cultura

  1. Hola, comision bueno que nada como la que tengo mas cerca de casa (trinitat vella) lo más seguro es que me pase por alguna, que días os juntais? Yo estoy en la comision de cultura de plaza catalunya y ya tenemos web además del grupo twitter etc.. os dejo la web donde esta todo y estamos colgando los documentos abiertos y en proceso a todo el mundo, lo llevare uno de estos días y estaría bien tener vuestra opinion y cosejos ..seguimos creando Un abrazo
    kloes

    Sobre la Comissió

    • comissió de cultura

      Hola Kloes, nos encontramos los lunes en la Plaza Orfila (metro Sant Andreu) a las 20h30. Un abrazo

  2. Hola gente de Sant Andreu soy el FLASH, el diables 4 de noviembre la gente de la Trinitat celebramos una GRAN FIESTA. Nuestro CAP (ambulatorio)cumple 20 años. Gente, abra musica, mojito, y lo que tragais. Bienvenidos todos a la fiesta. SALUT. Prometo que cantare.

  3. Hola, la comisión de Cultura se reune aún ?
    Donde y hora por favor.
    Gracias.

    • María:

      Nos vemos los jueves a las 20,30 en Pza. Orfila; pero dado que el tiempo no acompaña, desde allí nos trasladamos a la “Gordi” (carrer Pons i Gallarza), si llegaras mas tarde.

      De todas formas, puedes contactar directamente a traves del correo:
      culturasantandreu@gmail.com.

      Saludos

  4. Hola Maria, nos reunimos los jueves a las 20.30h. en Plaça Orfila; pero este jueves no habrá reunión. Si quieres nos puedes encontrar durante el fin de semana en la plaza en los debates sobre el 20N.
    un abrazo.

Deixa un comentari