Convocatòria al judici de les activistes de Stop Pujades Transport


SuportJudiciAquest proper dimarts, 28 d’abril, us convoquem a una roda de premsa a les 11h del matí a la Ciutat de la Justícia, on es reprendrà el judici a les activistes de la Plataforma Stop Pujades Transport per l’acció de protesta del 19 de desembre passat a la Sagrera. Aquest judici es va suspendre el passat dia 5 de març.

En l’acció a l’estació de metro de la Sagrera, els vigilants de Securitas, l’empresa que gestiona els serveis de vigilància del metro de Barcelona, van agredir diverses de les activistes de la plataforma, quan només estava prevista la lectura d’un manifest i una celebració per la rebaixa dels preus del transport.

I és que Stop Pujades ha situat, amb poc més d’un any de lluita, el conflicte tarifari a l’agenda política, i gràcies a les seves mobilitzacions s’han rebaixat per primer cop, encara que de forma insuficient, les tarifes del transport públic. Però ara volem anar més enllà: mitjançant la Mesa Popular del Transport Públic i davant la total manca de diàleg de l’Administració enfront dels problemes del transport públic, s’ha celebrat el 1r Congrés en Defensa del Transport Públic amb col•lectius de tot Catalunya, a partir del qual s’ha elaborat un full de ruta que fa seves les demandes i les exigències de les usuàries del transport públic.

Tot i el camí iniciat, la tasca que ha fet Stop Pujades, conjuntament amb molts altres col•lectius socials en defensa del transport públic, ha estat contestada per l’Administració amb una resposta criminalitzadora de les protestes, que s’ha traduït en l’enviament massiu de multes, agressions de vigilants i judicis pendents. Per tot això, demanem la retirada de les falses denúncies d’agressió que han fet els agents de Securitas i, alhora, exigim a la Generalitat de Catalunya i a la direcció de l’Autoritat del Transport Metropolità la retirada de les sancions que han rebut diverses activistes de la Plataforma i que sumen més de 2.000 euros.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Barcelona, 25 d’abril de 2015

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s