La rebaixa del bitllet té un preu, la repressió, que no pensem pagar!


cartell-11-stoppujadesDEFA finals del 2014, CiU i PSC acordaven una ínfima rebaixa en el preu del bitllets i targetes del transport públic a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot i ser una petítissima rebaixa, era el primer cop en 11 anys que s’assolia aquesta fita.

Aquesta fita, aquesta petita victòria popular, s’havia aconseguit, sens dubte, gràcies a les setmanes i mesos ininterromputs de lluita, de lluita al subsòl i al carrer. Tot i així, els partits signants no han trigat a posar-se la medalla com si l’èxit es degués a la seva gestió. Especialment ridícul i patètica resulta la posició del PSC, partit governant durant 30 anys a la ciutat de Barcelona i que només ara, estan a l’oposició i en vistes d’eleccions municipals, canvia la seva posició per rentar-se la cara.

Però que això era una victòria popular ho sabíem abans, i ens ho han certificat ara les multes rebudes darrerament. Les últimes setmanes, diverses activistes de la Plataforma StopPujadesTransport han rebut multes administratives en les quals s’assenyala que han causat danys en trens i vagons, així com en màquines validadores i altres materials i infraestructures. Així mateix, s’han rebut citacions judicials realitzades per l’empresa que gestiona els serveis de vigilància del metro de Barcelona. Aquí no hi veiem cap partit posant-se cap medalla, ni cap partit intercedint. Aquí veiem, un cop més, que les lluites tenen un cost, i les victòries ens les volen fer pagar cares.

Les multes, comptant només les de l’acció del 26 de març de 2014 en què es van realitzar diversos discursos a la rotonda de Plaça Catalunya i es va tallar durant curts períodes la circulació de trens als Ferrocarrils de la Generalitat, Renfe i la línia 1 del metro, pugen ja a més de 2500 €. En cap moment no es van produir durant les accions cap dels desperfectes dels quals s’acusa les activistes.

Cal afegir que les persones represaliades no van ser identificades en cap moment. Aquest fet posa sobre la taula un cop més la persecució política que pateix qualsevol moviment reivindicatiu en aquesta ciutat. Com han arribat les multes a aquestes persones si mai no van ser identificades fent res?

A més a més, StopPujadesTransport té oberts dos fronts judicials, tots dos amb l’empresa Securitas, que ha denunciat quatre activistes. El més recent té a veure amb l’acció del 19 de desembre a la Sagrera, en la qual només estava prevista la lectura d’un manifest, i on els vigilants de seguretat de Securitas van agredir diverses de les activistes de la Plataforma.

Com a Plataforma, volem fer palès que aquest intent de criminalitzar la protesta obeeix a una clara voluntat política, una voluntat que segurament també ha estat pactada pels partits que s’erigeixen en líders de la rebaixa de preus.  Exigim a la Generalitat de Catalunya i la direcció de l’Autoritat del Transport Metropolità la retirada de les sancions i que l’Ajuntament de Barcelona intercedeixi per a la retirada de les falses denúncies d’agressió que han realitzat diversos agents de Securitas.

Mentrestant, seguirem lluitant als carrers i a les estacions, reivindicant un transport públic i popular, perquè sabem que és allà on s’aconsegueixen les victòries reals i on es consoliden alternatives. Per això, i perquè som les classes treballadores qui més necessitem del transport públic, volem exercir la nostra sobirania a l’hora de dissenyar-lo: us convoquem a tothom a participar activament del 1r Congrés de Defensa del Transport Públic, que tindrà lloc el proper 18 d’abril a Barcelona.

El dret al transport públic forma part també del dret a la ciutat. Que la repressió no encareixi el preu del bitllet també depèn de nosaltres. Desobeïm la repressió per reivindicar un transport públic popular!

11 de febrer de 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s