El dia 24 de maig s’obriran les portes del Casal de Barri del Poble de Sant Andreu


La Federació d’Entitats Ateneu l’Harmonia presenta l’obertura de portes com un acte cívic, festiu i intergeneracional en el marc de les Festes de la Primavera

Federació Harmonia - 15M - Orfila

 En la roda de premsa celebrada aquest matí a les 12h a la Plaça Orfila del Poble de Sant Andreu la Federació d’Entitats Ateneu l’Harmonia ha confirmat que el proper dissabte 24 de maig obrirà les portes del Casal de Barri del Poble de Sant Andreu.

Com ha explicat el portaveu de la Federació: “Aquest acte tindrà un caire cívic i festiu i hi participaran veïns i veïnes de totes les edats”. A més ha anunciat el suport de gran part del teixit associatiu de Sant Andreu i d’altres barris de Barcelona, que vindran a participar activament en l’esdeveniment.

El portaveu de l’Harmonia ha comentat que l’acte d’obertura de portes s’ha preparat amb molta cura durant les darreres setmanes i ha llegit el protocol d’actuació que regirà en tot moment aquest esdeveniment. (veure fitxer adjunt Protocol dia 24)

També ha anunciat que la Federació d’Entitats Ateneu l’Harmonia té preparades una sèrie d’activitats per començar a dinamitzar l’equipament des del mateix dissabte. El portaveu de l’Harmonia ha avançat que s’hi realitzaran xerrades, col·loquis, concerts de petit format i activitats diverses de les diferents entitats que han volgut participar-hi.

A la roda de premsa també hi eren presents l’AVV Palomar (Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar), la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona) i la PGC (Plataforma per la Gestió Ciutadana). La PGC ha llegit un manifest de suport a la Federació d’Entitats l’Ateneu l’Harmonia  (veure fitxer adjunt manifestPGC) on han mostrat la seva preocupació per la mala praxis demostrada pel Districte de Sant Andreu en l’aplicació del Marc normatiu que la plataforma està treballant amb l’Ajuntament de Barcelona.

Federació Harmonia - 15M - Orfila (2)

En darrer lloc, el portaveu de la Federació d’Entitats Ateneu l’Harmonia ha informat que Raimond Blasi i el seu equip de govern han comunicat avui mateix l’obertura del Casal de Barri sota un sistema de cogestió (enllaç). L’Harmonia ha manifestat que aquesta decisió s’ha pres de manera unilateral i sense respectar el període d’al·legacions fixat pel propi concurs. Des de la Federació es denuncia la manca de voluntat política del consistori en avançar cap a la gestió comunitària de l’equipament i ha anunciat que la Federació manté i tirarà endavant totes les accions i processos plantejats per a les properes setmanes.

Raimond Blasi assegura en el seu comunicat que l’obertura del Casal compta amb el suport i participació de 19 entitats. L’Harmonia ha contactat amb algunes d’elles, que han desmentit les afirmacions del regidor.

L’Harmonia està convençuda que aquest pas endavant del Districte de Sant Andreu busca la confrontació entre les entitats del territori, un joc en el que la Federació “no està disposada a participar”.

Recull de premsa.

Anuncis

One response to “El dia 24 de maig s’obriran les portes del Casal de Barri del Poble de Sant Andreu

  1. Reblogged this on Comissió de Formació i Informació and commented:
    Com que una de les nostres coopes cosines germanes com El Borró està en el grup d’entitats de l’Harmonia i més d’un integrant de la nostra coope té vincles amb el projecte, proposem de donar-hi un cop de mà qui hi pugui anar el dissabte!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s