Conxorxa política per acabar amb els Centres Socials Okupats del Barcelonès


1533835_279233188896818_1707530887_nEls polítics, jutges i policies s’han posat d’acord: volen acabar amb els Centres Socials Okupats de l’Àrea metropolitana de Barcelona. En breu es produirà una onada de desallotjaments per intentar acabar amb aquest model d’oci de de relacions allunyat del capitalisme salvatge.

Són diversos els espais alliberats que estroben en diferents fases judicials: alguns esperen data de judici, altres esperen una nova demanda de la propietat, altres esperen una sentència i d’altres ja tenen data de desallotjament.

Article dels CSO de La Directa

El CSO La Gordíssima afronte el seu desallotjament el divendres 7 de febrer amb una jornada farcida d’actes de tot tipus: culinaris, culturals, d’autoorganització, reivindicatius, de memòria …

jornada7_gordi

El CSO La Carboneria (St. Antoni) afronte el seu desallotjament el dia 6 de febrer. Tenen prevista una jornada amb xerrades, sopador i concert el dia 1 de gener.

carboneria

L’Ateneu popular de l’Eixample estan immersos en un procés judicial de desallotjament. Per explicar-ho estan fent xerrades on mostren els processos especulatius que l’amenacen.

El Banc Expropiat  de Gràcia va celebrar ahir divendres 31 de gener una manifestació en defensa dels espais okupats que va reunir una gentada. Podeu veure aquí les imatges. Catalunya Caixa ha suspés el judici durant 60 dies per segon cop però no ha retirat la demanda contra aquest CSO. Estan duent a terme una campanya contra aquesta entitat bancària.

mani31

El CSA Can Vies (Sants) ha rebut la sentència judicial que els obliga a deixar el que durant 16 anys ha estat un punt referent i emblemàtic pel barri de Sants i pel Barcelonès en genera, tant en un nivell cultural, com social i  polític. Ara resten a l’espera de rebre data pel seu deallotjament. A més, el passat dijous va rebre la visita dels mossos d’esquadra que van rebentar les tres portes i una paret interior del CSA i van retenir durant 11 hores a les persones que hi vivien mentres feien un registre. Van endur-se material informàtic i van destrossar objectes personals.

L’Ateneu la Flor de Maig  (Poblenou) va tenir el judici el passat dijous 30 de gener, que es va suspendre per un defecte de forma, i van reunir una seixantena de solidàries a les portes de la ciutat de la in-justícia. Dos dies abans també s’havien concentrat a la seu del districte de St. Martí.

Fora de la ciutat, l’asetjament als espais alliberats continue:

El CSA Can Sanpere (Premià de Mar) també es trobe en perill de desallotjament. Han convocat una manifestació pel proper 16 de febrer.

1511066_560612940700652_1761099420_n

L’Ateneu Popular La Sèquia (Manresa) ja ha rebut la sentència pel seu judici. El resultat ha estat negatiu per l’ateneu que ara interposarà un recurs a la sentència. Han elaborat un manifest i ara resten a l’espera de veure com aniran les coses. A finals de l’any passat van celebrar una setmana de lluita en defensa que va finalitzar en una manifestació i una concentració als jutjats de Manresa.

setmana_lluita

L’Espai dels Somnis (Igualada) es trobe en un procés de deallotjament cautelar pel proper 13 de febrer. Han convocat una assemblea per explicar com està el cas i proposar i coordinar accions que portin a la desfensa d’aquest espai alliberat.

El Casal Popular de Joves de Lleida està també en un procés judicial per al seu posterior desallotjament. Durant dos anys han estat immersos en cinc processos judicials i un d’administratiu, el qual, mitjançant un precintament “express”, va suposar de facto el desallotjament de l’antic casal de joves. El proper febrer tindran un nou judici. Ara estan desenvolupant la seva campanya “Tots Som Casal“.

El CSO La Xispa (Lleida) tenien judici pel 25 de gener però es va suspendre. Van decidir mantenir la manifestació que es feie el mateix dia de forma unitària amb els espais alliberats de la ciutat.

553847_1394887917430409_558805169_n

Pero no tot són males notícies! A la Vila de Gràcia, un grup de persones ha okupat aquesta nit un nou local! El nou espai alliberat es trobe a Travessera de Gràcia amb Bailèn.

Aquí podeu trobar més informació: http://barcelonaprotesta.wordpress.com/2014/02/01/gracia-ocupa-nou-local/

1618595_10151865743047651_445534556_n

Podeu consultar també l’article de l’Ateneu La Flor de Maig sobre aquest mateix tema: Contra la persecució dels Centres Socials Okupats: Solidaritat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s