Crònica concentració pel transport públic del 3 de gener a St. Andreu


A les 19h va començar a arribar la gent a la plaça Orfila. Per allà hi havie també una parella de mossos d’uniforme que ens observaven. Al cap de poca estona van baixar a parlar amb la persona que estava a la guixeta del metro i van tornar a pujar. Quan alguna veïna els preguntave si sabien què estave passant li dèien: aquesta gent ara farà una passejada gratuïta en metro.

Cap a un quart de vuit vam baixar cap al metro. Vam precintar les màquines validadores de forma que la gent pogués accedir de forma gratuïta al transport públic. Un cop precintades les màquines vam anar fins l’altre accés a l’estació i també el vam precintar.  També vam repartir milers d’octavetes a les usuàries del metro. Finalment, a tres quarts de vuit vam baixar a l’andana i vam agafar el metro que portave la gent de Gramenet. Tots junts vam baixar a Fabra i Puig on ens esperaven les companyes de Torre Baró, que ia s’havien encarregat de precintar les màquines facilitant així l’accés gratuït al metro. Poc després tots tres grups vam agafar un nou metro per arribar a l’estació de la Sagrera, on vam coincidir amb la resta de grups.

A les vuit del vespre van començar a arribar a l’estació de la Sagrera els grups que havien participat en les concentracions i les posteriors colades als seus pobles i barris. En un tren van arribar la gent de Gramenet de Besòs que eren una seixantena, la de St. Andreu, que eren una cinquantena i una part de la gent de Nou Barris, la que s’havie concentrat a Torre Baró, que eren uns trenta. En total unes 150 persones. Un cop a l’estació, mentres unes repartien octavetes, els altres precintaven les màquines d’accés al metro i a la renfe, unes altres penjaven una pancarta al vestíbul, la resta de gent repartie octavetes i penjave cartells. Durant tota l’estona no es va parar de cridar consignes contra els preus abusius del transport públic.

Poc després va aparèixer el grup de Nou Barris, unes 150 persones amb més octavetes i megàfons. També van arribar les companyes de l’Eixample, una quarantena en total. El vestíbul ja estave ple de veïnes que protestaven. Hi havie més de 350 persones cridant, xiulant i fent tota mena de sorolls. Allà vam saber que havien identificat a 12 persones que havien assistit a la concentració d’Horta, i que també s’havien precintat les estacions de Sants i de Fontana, tot i que les concentrades no havien anat a la Sagrera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s