Crònica del #NoPaguem del 30 de desembre a St. Andreu


La concentració s’havie convocat a les 19h a la plaça Orfila, davant del districte. Mentres s’esperave que anés arribant la gent, Arran St. Andreu ha penjat una pancarta a la boca del metro exigint l’aturada de l’augment de les tarifes del transport públic. Hi havie gent jove i gent no tant jove, de St. Andreu i de Barcelona.Cap a un quart de vuit la gent una seixantena de persones han anat baixant al metro. Davant la mirada de quatre segurates s’han precintat els accessos a l’andana de forma que la gent no podie picar el seu bitllet i havie de fer us del metro de forma gratuïta. S’ha repartit un miler d’octavetes mentres les concentrades anaven cridant consignes: “transports públics a preus pupulars”, “TMB estafadors”, “No debem, no paguem”. També s’animave a les usuàries del metro a que es colessin sense complexos.
Cap a tres quarts de vuit, després de mitja hora de crits, xiulets, precintes i accessos gratuits al metro, la gent ha baixat a l’andana central, on ha esperat l’arribada del metro en el que viatjaven una cinquantena de companyes de Gramanet de Besós. Totes plegades han anat fins a la parada de metro de Fabra i Puig on han baixat.Un cop allà, s’han tornat a precintar els accessos al metro de forma que la gent havie d’accedir al transport públic de forma gratuïta. Sota l’atenta vigilància de dos segurates s’han tornat a corejar càntics, a repartir octavetes i a explicar a les usuàries del transport els motius de la protesta veïnal. Algunes usuàries han rebut indicacions dels segurates “si trobeu revisors digueu que us han amenaçat si no entraveu sense pagar”, mentres que la gent que repartie octavetes sentie com els mateixos segurates deien “nosaltres us entenem, estem amb vosaltres, amb el poble”.

Després d’un quart d’hora impedint que les usuàries paguessin el bitllet per accedir al metro, la concentració s’ha traslladat al carrer. A la zona asfaltada que hi ha al costat de l’estació de Renfe, un centenar de persones han esperat les dues-centes companyes de Nou Barris, que venien en manifestació per la Meridiana.

Un cop totes juntes, i sota l’atenta mirada de 8 mossos d’esquadra, les concentrades han tornat a accedir al metro a l’estació de Fabra i Puig, han tornat a precintar els accessos i a impedir que les usuàries poguessin picar els seus bitllets, deixant-les accedir de forma gratuïta al metro. Totes juntes han agafat el metro fins la propera parada, Sagrera, on de nou s’han precintat els accessos a la parada de metro i a la parada de Renfe, sota la mirada de diversos segurates.

Durant uns vint minuts s’han tornat a repartir octavetes, a xiular i cridar consignes, aquest cop megàfon en ma. També s’han penjat pancartes i cartells al vestíbul de l’estació i s’ha informat de nou a les usuàries dels motius de la protesta ciutadana.

Finalment, s’ha desconvocat l’acte, i s’ha aprofitat l’ocasió per tornar a convocar noves concentracions descentralitzades a tots els barris i pobles de l’àrea metropolitana pel proper divendres 3 de gener.

Mentres les companyes de Nou Barris partien totes juntes amb el metro de la línia blava, la gent de Gramanet i la de St. Andreu partien totes juntes amb la línia vermella.

Crònica apareguda al web nacional d’Endavant.

Notícies de la premsa al blog #Nopaguem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s