2a cadena humana a l’hospital de la Vall d’Hebrón


cartell150613cadenahumana (2)Per un Sistema Sanitari Públic i Universal

La protecció de la salut de les persones i l’atenció a la malaltia es un dret de ciutadania. Avui ja no es una qüestió personal de relació entre el metge i el pacient, si no que des de la Declaració dels Drets Humans de la ONU, passant per la Constitució Espanyola, la Llei General de Sanitat i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aquests son drets dels ciutadans i ciutadanes i com a tals els hem de defensar col·lectivament en aquest moment que ens els volen prendre.

Amb l’excusa de la crisi econòmica, crisi que ha provocat el sistema financer i el gran capital multinacional, aquests mateixos volen quedar-se amb els recursos econòmics públics per augmentar els seus negocis privats. La sanitat no se’n escapa. Primer va ser a Catalunya, que des de fa anys, amb el mercat opac d’influències i relacions de poder del denominat “model Català” (ICS de propietat de la Generalitat i proveïdors concertats de múltiples entitats públiques i privades) i darrerament amb les retallades indiscriminades i brutals, que han patit els ciutadans i els treballadors sanitaris, volen aprimar, fer perdre accessibilitat i qualitat, al sistema públic i poder anar així concertant cada cop més amb els servies sanitaris privats.

Aquest Sistema complexe, sense transparència, sense governança democràtica, ara descobrim que a més, ha propiciat els casos de corrupció de polítics, gestors, empresaris i professionals. La corrupció no es un accident del Sistema, la corrupció ha estat propiciada pel Sistema.

llistes d'espera-1Més tard, es va sumar a aquest procés de liquidació de la Sanitat Pública Universal i de Qualitat, l’estat espanyol, amb el govern del Sr. Rajoy i les comunitats del PP, amb un Real Decret (totalment il·legal) que acaba amb el Sistema Sanitari Universal i torna a la Seguretat Social del Franquisme, introdueix copagaments, discrimina a les persones i retalla prestacions.
Mentre va privatitzant brutalment hospitals i centres de Primària.

No es veritat que no hi hagin recursos per finançar la sanitat pública mentre si n’hi han per rescatar els bancs, no es veritat que el sistema públic de salut sigui més car i ineficient que el privat, en tenim proves suficients, no es veritat que nosaltres siguem els culpables per “estirar més el braç que la màniga”, els culpables son ells, els que tenen l’ambició de quedar-se fins els darrers reductes de l’Estat del Benestar. Segur que podem millorar el nostre sistema i ho farem, el defensarem, el millorarem i no deixarem que els polítics al servei dels interessos del gran capital se’l venguin.

Llistes d'espera-2Per això diem no a les retallades indiscriminades, a la precarietat laboral, a la pèrdua dels nostres drets, a l’augment de les discriminacions i les desigualtats, a la pèrdua de la salut i la manca d’atenció a la malaltia i la dependència. Per això diem: Nosaltres paguem, nosaltres manem, volem un autèntic Sistema Nacional de Salut de Catalunya, volem regenerar el seu caràcter públic, pagat perseguint el frau fiscal, equitatiu, de qualitat, solidari i sostenible, transparent i amb participació democràtica real, volem que s’investigui de veritat la Es per tot axó que estem lluitant i ho seguirem fent fins aconseguir-ho, entre tots i tortes podrem per que som la immensa majoria.

Altres informacions:
Explicació i Manifest
Document llistes d’espera

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s