St. Andreu es mulla per l’educació


CAM00800Aquest 25 d’abril, hi havie convocada una concentració, una manifestació i una tancada a l’IES Puigvert en defensa de l’educació pública.
Convocaven l’Assemblea de mestres de St. Andreu, la Coordinadora d’ampes de St. Andreu i el Grup de treball d’educació de l’Assemblea indignada de St. Andreu.

A dos quarts de sis, tot i la intensa pluja, ja hi havie una cinquantena de persones amb paraigües i impermeables, a la concentració de la plaça Orfila, just davant del districte. Poc a poc s’hi va anar sumant gent fins a ser una vuitantena de persones, sobretot mares i pares amb els seus fills i filles, xiulets i pancartes.
Durant tota la concentració i la posterior manifestació un grup de mares i nenes molt animades anave xiulant i cantant cançons en defensa de la sanitat i l’educació públiques i en contra de les retallades de CiU i de la LOMCE.

A les sis tocades va començar la manifestació pel carrer Torras i Bages fins a l’IES Puigvert, també sota la pluja. Una pancarta anave a la capalera: “Per l’educació pública i de qualitat. Fem-los fora! Juntes Podem!, signada per l’Assemblea indignada. Al mig n’hi havie una altra també feta per l’Asemblea indignada que deie: “Per una educació que ens ensenyi a pensar , no a obeir”, i una tercera on es veien unes tisores retallant unes nenes que anaven a escola, “En defensa de l’educació pública” signada per l’Assemblea groga.
Durant el recorregut es va saber que La Filadora, una escola bressol del poble, estave fent una tancada en aquells moments fins es vuit del vespre i que la gent de l’escola Eulàlia Bóta ja havie marxat pel seu compte cap a l’IES Puigvert.

Un cop a l’insitiut, ens vam reunir amb les mares i nenes que ja hi havie allà, que eren un a trentena i ens vam dividir en dues parts: mentres les nenes jugaven pels passadissos de l’institut, les adultes assistiem a una assemblea que va aplegar una seixantena de persones.

L’assemblea va començar amb la presentació dels col.lectius convocants. També hi van internvenir persones de l’Assemblea d’interines. Poc després es va fer un ordre del dia per mirar de debatre i decidir sobre el calendari de les properes mobilitzacions en defensa de l’educació pública i de qualitat.

CAM00812Algunes de les conclusions van ser:
– Que es recolzave la jornada de vaga del 9 de maig.
– Que es participaria a les FFPP fent una paradeta de tota la comunitat educativa on es farien tallers i que es participaria a la cercavila de la tarde (tot l’11 de maig).
– Que es muntaria una jornada per la pública (el 9 de juny)

Va quedar clara la necessitat de sumar esforços de tots els col·lectius i persones presents per lluitar plegades per l’educació pública.
Per tant, es va decidir convocar pròximament una assemblea que uneixi totes les forces que actualment estan lluitant i reivindicant en la mateixa direcció: situar l’educació pública de Sant Andreu al lloc que li pertoca de ple dret.
BIt-1pbCEAA24xT.jpg:largeDesprés d’acabar l’assemblea, es va donar pas al recital poètic del grup Bio-Lentos (poesia al rescate), que van aconseguir transmetre a l’assembleari públic tant el seu humor satíric, crític i irònic, com la seva sensibilitat emotiva i esperançadora.
Una seductora manera d’educar també públicament i amb qualitat.

Recull de les piulades més destacades referents al #25APrenElTeuCentre a #SantAndreu: http://sfy.co/iIbY 

One response to “St. Andreu es mulla per l’educació

  1. Enhorabona pel resum. Gràcies per mantenir-nos informats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s