La des-memòria històrica de l’ajuntament de St. Andreu


ElissaEl passat diumenge 3 de març es va fer un acte per la recuperació de la memòria històrica al poble, que va acabar amb tres persones identificades i dues més detingudes.

L’acte estava enmarcat dins de les Jornades Feministes Autònomes “Se va a armar la Gorda” que ja fa tres anys que es van celebrant a Barcelona al voltant del 8 de març. Consistia en colocar un cartell amb el nom d’Elissa García en una placa del c. de la Monges de St. Andreu, reivindicant, tant el canvi de nom com el manteniment de la memoria històrica col.lectiva del nostre poble.

L’Elissa García fou una miliciana antifeixsta andreuenca que va deixar la vida al front d’Aragó en la guerra del 36. En Jordi Rabassa es va encarregar fa ben poc de re-descobrir la figura de l’Elissa en el seu blog.

Poc després d’acabar-se l’acte, la Guàrdia Urbana (5 vehicles) va començar a identificar a la gent que encara restava pels voltants. A les detingudes les van portar a la comissaria de la Urbana del Parc de la Pegaso i les van deixar anar un parell d’hores més tard, acusades de quatre delictes: deslluiment de bens inmobles, resistència, desobediència i reunió/manifestació ilegal. També es van quedar el mòbil d’una de els dues detingudes com a prova.

La resposta popular no es va fer esperar: concentració inmediata davant la comissaria fins que van sortir les dues detingudes, comunicat del col.lectiu convocant, i cita per una assemblea veïnal l’endemà per tractar del tema.
En aquesta assemblea veïnal es van treure dos comunicats, el primer denunciant la mala gestió de l’ordre públic de la Guàrdia Urbana i el segon denuciant la prepotència, la censura i la desproporcionalitat de l’actuació policial. Aquest últim es va entrar com a instància al districte per fer-ne una pregunta al proper ple (15 d’abril). També es va encetar una recollida de signatures que denuncien els fets.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s