Som Energia: compromís des del consum


SomEnergiaLa xerrada tindrà lloc el dijous de març a les 19h a la sala d’actes de la Biblioteca Trinitat Vella, a càrrec de Som Energia.

El planeta està exhaust. El ritme productiu imposat pel model econòmic està exhaurint les energies de base mineral i els combustibles fòssils, ens cal un canvi de mentalitat per a la reducció del nostre consum d’energia i una alternativa sostenible de producció energètica. El mite que una societat amb alt consum d’energia té una millor qualitat de vida i salut és fals, a part de deixar greus impactes socials i ambientals. La producció actual d’energia es basa en tecnologies contaminants, i els residus que es generen i els perills d’accidents als que ens exposem fa necessari un canvi de consciència orientada al respecte mediambiental i a una societat sostenible que no només pensi en criteris de rendibilitat econòmica, en benefici de les generacions futures. La dependència energètica de la societat està controlada per grans corporacions multinacionals que ens exposa a l’especulació dels mercats, per això cal una economia energètica descentralitzada i de producció local.

Som Energia és una cooperativa que comercialitza electricitat 100% renovable i treballa per canviar el model energètic actual i encaminar-lo a un model basat en les energies renovables. La desconfiança en que aquest canvi es promogui des dels governs els porta a confiar en la iniciativa i la participació ciutadana per a generalitzar el consum d’energia verda i engegar projectes de generació d’energia a partir de fonts renovables. Som Energia promou la implicació i participació de tots els seus membres, la transparència i el control democràtic de la gestió cooperativa, l’autonomia i independència de les grans companyies en coherència als seus criteris cooperatius, el finançament de projectes propis de producció d’energia verda, l’assoliment d’una nova cultura energètica basada en les energies renovables, i la transformació de l’economia actual en una nova economia sostenible, social i local.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s