L’Ester Quintana ha perdut un ull. #Ojocontuojo #stopilotesdegoma #animsester


cropped-001El 14-N, dia de la Vaga General, quan la Ester, com molts de nosaltres, marxava cap a casa després de la manifestació multitudinària que va tenir lloc al centre de Barcelona, entre Passeig de Gràcia i Gran Via,ella i moltes persones més es van veure envoltades de furgons de mossos que els van tallat el pas, obligant a les persones que estaven pels voltants a corra per Passeig, creuant-lo en diagonal, arribant al carrer Casp…

Aquí va començar lo que podríem denominar un mal somni o una pel·lícula de persecució angoixant on la Ester va corra amb altra gent perquè, dit per ella mateixa,els antiavalots no els deixaven altra opció i ,va ser ella com podia haver sigut qualsevol de nosaltres, la que va rebre l’impacte de una bala de goma a l’ull. A partir d aquest moment es va succeir una sèrie de fets a qual més absurd. Per exemple ningú dels mossos va fer cas quan els companys que envoltaven a la Ester demanaven una ambulància,aquesta va tardar un temps indefinit mentre un guàrdia urbà la demanava amb insistència per ràdio i la Ester escoltava amb desesperació,sagnant i amb molt dolor,com deien que no podien passar…Tot això la Ester ho explica amb una emocionant força en el vídeo adjunt i amb més detalls que és preferible escoltar-los en primera persona.

¿Però què feien els que se suposen son “la policia del poble”?

¿Per què enlloc de seguir perseguint a la gent no donaven pas a la ambulància?

¿Per què no van evitar que es cremés un cotxe de la policia nacional a Via Laietana?

¿Per què al final de una manifestació sense cap mena de adarulls van fer que la gent es dissolgués corrent i tallant-li el pas?….

El conseller Puig en la seva comparegencia al Parlament, comparegencia forçada per les nombroses crítiques que ha tingut de tot arreu i per la repercussió que ha tingut el cas de la Ester,ha tornat ha dit tot un seguit de mentides o mitges veritats.

Perquè dir que no es van disparar bales de goma i que la pèrdua de l’ull de la “senyora Quintana” es devia al llançament d’algun objecte per part d’algun “brètol”és tenir o molt valor o ser molt mentider. Però no li ha sortit bé, aquesta vegada al menys, perquè dies desprès va admetre, gràcies a unes gravacions,que els mossos sí havien disparat on estava la Ester…

¿Què ha passat? Ha passat que tornem a viure temps de foscor i de por on volen criminalitzar a les persones que volem sortit al carrer per expressar la nostra indignació amb tot el que ens estan retallant i amb les conseqüències d’aquestes retallades.

Sí son temps de foscor i de por però tenim del nostre costat la comunicació que ens brinden les noves tecnologies i gràcies a això al mateix instant ja sabíem que alguna cosa estava passant al centre de Barcelona i, al dia següent ja coneixiem el cas de la Ester i ja va començar a rebre mostres de suport i solidaritat que, dit per la propia Ester, és lo que més necessita en aquest moment .I gràcies a aquesta solidaritat el conseller ha tingut de reconèixer que sí s’utilitzen bales de goma.

Malauradament l’Ester és una de les sis manifestants que han perdut un ull en els últims anys per la utilització de la força per part de les forces de seguretat.

Al mateix temps el “ilustre conseller” admet que a Tarragona es va utilitzar una força  desmesurada amb un adolescent i amb una dona que el va defensar i que els tres mossos que van participar han rebut una amonestació.

¿Què ens queda per fer?:Seguir denunciant amb totes les eines que tenir al nostre abast i continuar donant i donar-nos suport perquè això és i serà el que ens ajudarà a sortir de tanta foscor. També la solidaritat ens fa més forts i ens fa perdre la por perquè no poder deixar de sortir al carrer per mostra la nostra protesta mestres calgui.

La Ester Quintana ha dit que ella continuarà sortint.¿La deixarem sola?

No la podem deixar sola perque TOTES SOM ESTER i ATOTES ENS PODRIA HAVER PASSAT.

Anuncis

One response to “L’Ester Quintana ha perdut un ull. #Ojocontuojo #stopilotesdegoma #animsester

  1. Ha saltat aquest post per error. estic a la feina i no ho puc arreglar… Si alg el pot tornar a fer a deixar amb esborrany em faria un favor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s