Jornada de Reflexió de les assemblees de barris


Aquest proper dissabte 1 de desembre està prevista una Jornada de Reflexió entre les Assemblees dels diferents barris de Barcelona per engegar entre totes camins comuns per on continuar treballant.

En aquesta Jornada de Reflexió, organitzat pel Grup de Treball Jornada de Barris, es treballaran les 12 propostes rebudes en les últimes setmanes.

La Jornada tindrà lloc a la Casa de la Soli del c. Vistalegre 15 de Barcelona (veure en mapa) a partir de les 10 del matí i fins les 19:30h.

Des del Grup de Treball que ha organitzat aquesta jornada, demanen la màxima difusió per totes les Assemblees. Tothom qui vulgui treballar hi està convidat.

A continuació, trobareu informació sobre l’ordre del dia i sobre les 12 propostes a treballar d’acció, organització/coordinació i creació.

Ordre del dia

10 a 10h30 – Benvinguda i cafè

10h30 a 11h – Presentació de la Jornada, metodologia i exposició de les propostes

11 a 11h15 – Formació dels grups de treball per debatre les propostes (un grup de treball per proposta)

11h15 a 12h45 – Debats dels grups de treball

12h45 a 13h – Pausa

13 a 14h30 – Plenària per posar en comú totes les propostes i seleccionar les que ens agradaria portar a terme entre totes les assemblees de barri (almenys una).

14h30 a 16h – Dinar (de traje)

16 a 16h15 – Resum de la plenària

16h15 a 17h30 – Grups de treball per debatre i treballar com portar a terme les propostes acordades al matí

17 a 19h30 – Plenària i decisió de les estratègies a seguir

19h30 – Cloenda

Resum de propostes per la Jornada de Barris 1D

PROPOSTES D’ACCIÓ

1. SANT JOAN 15M
Organitzar un Sant Joan 15M. Ben treballat, de caire cultural i pedagògic en el qual cada persona pugui cremar tot allò que no li agrada. Farem un espectacle de foc al qual cremarem al pitjor enemic de l’ésser humà i del planeta terra en aquest moment: l’actual sistema econòmic biocida i, clar, celebrarem la vida ecològica planetària.

2. MANIFESTACIÓ I VAGA GENERAL
-Convocar manifestació internacional el 18 de maig del 2013 i una setmana (12-17) d’accions promovent una vaga general mundial on fem pública la convocatòria de vaga al Barcelonès (i arreu on s’hi afegeixin). Fer-la servir per convocar i cridar a organitzar-nos per portar a terme una vaga general d’un dia a Barcelona.
-Organitzar una vaga general el 17 d’octubre del 2013 i una manifestació mundial el 19 d’octubre del 2013.

3. ENVOLTAR LES SEUS DELS DISTRICTES DE BARCELONA
Envoltar les seus dels districtes alhora amb persones que portin penjats cartells amb reivindicacions tant a nivell local com general. També caldria fer soroll. D’aquesta manera, donaríem continuïtat a les accions darreres al parlament, congrés, etc…)

4. CONTRA L’AUGMENT DE LES TARIFES AL TRANSPORT PÚBLIC
Protestar contra l’augment de les tarifes del transport públic. L’acció consistiria en encartellar els transports amb cartells de protesta, fer colades col•lectives sense pagar, però sempre diferenciant-nos com a usuàries i usuaris. Necessitem cartells amb imaginació i gent amb ganes.

5. CAMPANYA DE DENUNCIA CONTRA ELS BANCS
Coordinar accions als barris per difondre la realitat del negoci bancari, denunciar el poder financer i informar de com deixar d’utilitzar els bancs convencionals. La campanya es faria amb encartellades massives i coordinades als bancs, repartiment d’octavetes i difusió on-line.

6. ASSENYALAR LES PERSONES CORRUPTES DE SANITAT
Es tracta de generar un grup de treball amb totes les assemblees per, mitjançant accions i informacions, assenyalar aquelles persones corruptes de Sanitat que estan duent el sistema sanitari cap a la privatització. Es faria en dos fases: fins al febrer amb la preparació (financiació, mitjans de comunicació, recursos, estructura antirepressiva i gabinet de premsa) i, a partir de març, accions fortes i campanya informativa.

PROPOSTES DE CREACIÓ

7. CREACIÓ D’UN BANC DE DADES DE FETS DENUNCIABLES
Crear i mantenir un banc de dades d’àmbit català amb els noms i fets denunciables (ètica o juridicament) i que inclogui el sector públic i privat. Aquesta denúncia es faria pública en un web on es citarien les fonts de les informacions i es donaria una adreça de correu on dirigir les denuncies i les rectificacions de les persones al•ludides.

8. ASSEMBLEES POPULARS COM A ÒRGAN SOBIRÀ DELS BARRIS
– Considerar la possibilitat que les assemblees de barri s’estableixin com a objectiu la voluntat de convertir-se en l’òrgan sobirà del barri, i no només una “assemblea d’activistes”, com actualment: què implicaria això, quins passos cal seguir, etc.
– El primer pas seria la creació d’un grup de treball per estudiar aquesta possibilitat. La primera reflexió a realitzar seria qüestionar-nos quin ha de ser el veritable paper d’una assemblea, considerant-la com a òrgan decisor d’una regió –en aquest cas dels barris- i aglutinador de les diferents organitzacions i ens socials de la zona, i no com a òrgan de debat o discussió com ve sent la tendència actual a les diferents assemblees.

PROPOSTES D’ORGANITZACIÓ/COORDINACIÓ

9. VINCLE AMB LA VESSANT INTERNACIONAL
Afegir un vincle de les assemblees de barri amb la vessant internacional (a banda de acampadabcn i dry).

10. CREAR UN GRUP TÈCNIC DE L’EC
Es proposa la creació d’un grup tècnic permanent que faci una feina inicial d’anàlisi de totes les eines que tenim ara mateix (la pàgina web, les brigades informatives, les comcombarris, el noticiari infobarris, etc.) i busqui la millor manera d’organitzar-nos i repartir-nos millor la feina.

11. CREAR UNA EINA ELECTRÒNICA PER DINAMITZAR L’EC
Es proposa implementar una plataforma web on cada assemblea pugui introduir les propostes que porten al EC i que les demés assemblees les puguin votar abans de reunir-nos.

12. SOLUCIONS PER A LA DAVALLADA DE PARTICIPACIÓ A LES ASSEMBLEES DE BARRI
Compartir experiències i propostes de solucions davant la davallada de participació a les assemblees de barri. Crear xarxes amb altre col•lectius del barri i ser proactius en la lluita.

Anuncis

One response to “Jornada de Reflexió de les assemblees de barris

  1. importantissim acte per coordinar forces amb la resta de barris que treballen dia a dia. jo no hi faltare

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s