Enregistrament àudio 4N Reflexions Eleccions #25N disponible!


Ja tenim aquí l’enregistrament d’àudio! Disculpeu els alts i baixos al volum, s’han mirat de corregir lleugerament, però fer-ho amb més cura requereix més temps.

 

Reflexionant sobre el 25-N (des del moviment del 15-M)

Diumenge 4 de novembre la Comissió de Cultura de l’Assemblea de Sant Andreu Indignat havia convocat a una xerrada-debat que prometia ser sucosa. La cosa pretenia ser una reflexió col.lectiva sobre les eleccions del 25-N amb la participació de dos ponents molt adients: el Santiago López Petit, filòsof i escriptor força conegut a Sant Andreu pel seu pas per l’antic Centre Social Ocupat “El Palomar”, i el Raimundo Viejo, politòleg i activista també molt conegut per aquí per les seves interessants aportacions a debats anteriors a la Pl. Orfila i al C.S.O. La Gordi.

La cita era a les 12 del migdia a la Pl. Orfila, però just a aquella hora van començar a caure quatre gotes de pluja, de manera que l’acte es va traslladar als porxos del mercat (Pl. Mercadal), a on ens vam apinyar una seixentena llarga de persones de totes les franges d’edat, disposades a sentir les potents aportacions dels dos ponents així com a participar del posterior debat obert.

El Santiago López Petit va fer una exposició des d’una vessant més social i clarament abstencionista, esbossant les principals diferències entre les dues dates que van ser protagonistes del debat: el 15-M (eclosió del moviment dels “indignats”) i l’11-S (la “Diada” d’enguany), distingint els dos eixos respectius: el social i el nacional.

En canvi, el Raimundo Viejo va fer una exposició des d’una vessant més electoral, com politòleg que és, reflexionant sobre si valia la pena votar o no votar i si es votava a quin partit fer-ho (des d’una òptica del moviment conegut com 15-M). En aquest cas, el Raimundo es va decantar per un suport crític a la candidatura de les CUP.

El debat posterior va resultar molt enriquidor per les diferents aportacions crítiques del públic, amb una hora llarga d’intervencions creuades. Ah! i va acabar sortint el sol… potser es tractava d’una metàfora político-meteorològica?

Font: Alberto Aquilué –  Sant Andreu de Capapeus

 

2 responses to “Enregistrament àudio 4N Reflexions Eleccions #25N disponible!

  1. Molt bona feina,compas!!!
    Moltes gràcies a totes per tota la feinada i les vostres aportacions.
    PODEM!!

  2. algu critica que semblava que 1 intervencio era propaganda electoral de les CUP i aki placa, les CUP, perque es vegi ben clar xD

    ke si, ke es el ke va dir i te tot el dret a dirho, pero xoca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s