Ja tenim Fòrum!!!


Per fi!! Tenim fòrum!! Característiques:

  • No hi ha spam
  • Poca publicitat
  • Molt configurable/flexible. Per exemple, es pot integrable al teu email (per enviament i/o rebuda)
  • Pot tenir subcategories per dividir idees.
  • Lleuger per ordinadors antics (no utilitza flash/javascript).
  • Es pot participar com anònim. Per tant, no cal registrar-se per participar.
  • És gratis
  • És fiable*

El servei es diu nabble i no és codi obert (de moment). Però és utilitzat àmpliament per la comunitat del software lliure.

Així, espero que d’aquesta manera, el debat cibernètic ens ajudi a aprofitar millor les assemblees, a ser eficients, a reduïr la safata d’entrada del correu amb notícies compartides però que no poden ser discutides entre tots…!! I després a l’assemblea no hi ha temps! Visca la llibertat d’expresió!!

Inaugurem l’espai, amb alguns posts anònims de ves a saber qui, un article de adestemps volia que fos penjat al blog i que ara podeu consultar aquí i una carta de Xavi Palos en relació als fets del 29M

*Si us interessa perquè és important aquesta característica passeu a llegir “La història del fòrum a l’ASTAP”. Llegiu… llegiu més!

La història de la meva vida a l’assemblea… Ha sigut llarga, moolt llarga… Va començar ja fa 1 any.

Capítol I – Fòrum acampadabcn. Volíem utilitzar els fòrum de l’acampadabcn, perquè allà estaven els de tots els barris i el general de Plaça Catalunya, la idea era genial! Però… vam patir d’incomprensió, esperes llargues, limitacions tecnològiques… no podíem gestionar el nostre propi fòrum! Vam decidir buscar un altre cosa.
Capítol II – Fòrum a l’n-1. Vam creure que la filosofia de codi obert i esperit 15m amb l’n-1 ens oferiria un bon espai (i a més, un fòrum), el cert és que l’és, però el servei actual rep caigudes aleatòries, falles en l’administració, bugs (errors) i problemes de pressupost. En part, perquè falten diners, o coordinació entre informàtics (semblant al què passa en qualsevol comunitat biodiversa, assemblea). Esperem que amb el premi de 4000€ de nova.cat les coses canviïn a millor! I algú pugui deixar de treballar a la multinacional per fer un sprint al projecte. Volveremos!
Capítol III – Fòrum amb Googlegroups.  Va haver-hi un moment que googlegroups oferia un fòrum amb possibilitat de ser anònim, integrable al correu… Però de seguida es va treure la possibilitat d’anonimat, havies d’estar registrat amb una compte Google. Així que tot va quedar en un episodi efímer (i una llàgrima).
Capítol IV – Es troba Nabble.com. De fet, quan ja has trobat quelcom que tant de temps buscaves és… bueno, “ah, sí, això és el què portava buscant fa 1 any” ok, doncs anem a utilitzar-lo (jeje)

Conclusió

Independentment de que el fòrum nabble.com sigui bo o dolent, aquell espai sempre estarà allà (fiable!). No es que s’acabi la investigació sobre els espais de debat cibernètic! És important tenir un punt de partida per agafar-se i mirar la brúixola!

Anuncis

One response to “Ja tenim Fòrum!!!

  1. L’Enhorabona!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s