No a la MAT! Concentració a Barcelona


Dimarts 17 de juliol la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam realitzarà uan concentració en contra de la MAT a la seu de Red Eléctrica de España (Avinguda Paral·lel, 55).

Es fa una crida a que la resta de poblacions afectades s’hi apropin i convoquin.

10h Sortida de Plaça de la Vila de Gramenet
11h Concentració a la seu de REE

El projecte, el qual va ser decretada la seva utilitat pública pel Consell de Ministres de 18 de novembre de 2011 de Mariano Rajoy (PP), comportant per tant la posada en marxa de l’execució del projecte, està projectant un ampli rebuig a la ciutat on ha d’anar ubicada la subestació elèctrica de 400kv, Santa Coloma de Gramenet.

Gràcies a la mobilització popular, així com per l’atenció a al·legacions presentades per l’Ajuntament, s’ha suspès l’acta d’ocupació que havia de tenir lloc el matí d’avui dimecres en la qual s’havia d’expropiar el terrenys, propietat de Fecsa-Endesa, per ubicar la subestació elèctrica de la MAT (la linia de Molt Alta Tensió). La manca de representants de l’Ajuntament, que estaven concentrats a la Plaça de la Vila, ha fet que la Delegació del Govern, REE (Red Eléctrica Espanyola) i Fecsa optessin per ajornar la tramitació. Així doncs, les organitzacions socials i institucions públiques guanyen temps en l’oposició al projecte en estar pendents de ressolució recursos interposats al Tribunal Suprem

Durant les darreres setmanes, des de la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam s’han realitzat diferents assemblees per la ciutat, centrant-se en els barris més afectats –Les Oliveres i Can Franquesa.

Dimarts 10 de juliol a la nit, vàries desenes de veïnes van plantar tendes, sacs i màrfegues al bell mig de la Plaça de la Vila. L’endemà, una concentració convocada per l’Ajuntament, la Federació d’Associacions de Veïns (FAVGRAM) i la Plataforma ha aplegat diversos centenars de veïns i veïnes per tal d’oposar-se a l’acte de traspàs i expropiació forçosa dels terrenys -aparcament del cementiri municipal. Un cop han sortit de l’Ajuntament, tant el funcionari de Delegació de Govern, així com el representant de REE, han estat seguits per un nombrós grup de veïns i veïnes. El darrer, ha hagut d’èsser escortat per la policia municipal entre empentes i l’impediment del seu pas, havent de ser refugiat a l’interior d’un quiosc de premsa. En aquest moment, alguns membres de la policia municipal han agredit i intentat identificar a un dels manifestants.

Els diferents organismes convocanants segueixen amb les mobilitzacions, amb una manifestació dijous 12 de juliol que anirà des del barri de Les Oliveres fins al de Can Franquesa, els més afectats pel projecte. Tanmateix, ja s’ha anunciat, també una concentració davant la seu de Red Eléctrica Española a Barcelona -av. Paral•lel, 55- el matí de dimarts 17 de juliol.:

Article tret de La Directa: http://www.setmanaridirecta.info/

Adjuntem també un parell de documents que són el Manifest per ahesions de col.lectius i el Manifest per adhesions individuals elaborats per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam:

Manifest NO-MAT entitats

Manifest NO-MAT individual

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s