Si la repressió no s´atura, la solidaritat tampoc!


A Catalunya aquesta setmana hi ha hagut ja 10 detencions per fer vaga durant el 29M: dues a St. Andreu, tres a Sants, una a les Corts, una a Reus , una a la Garriga. La resta es desconeix.  En total per la Vaga Social del 29M ja s’han detingut més de 100 persones. A tot això cal sumar les 4 estudiants més imputades per les protestes a la Universita de Girona (i ja en van 12).
I encara s’estan rebent multes de la manifestació nocturna feminista de Barcelona del 8 de març.

A St. Andreu, a més dels dos detinguts d’aquesta setmana, la setmana passada es van començar a rebre cartes del departament d’interior on s’anunciava que se’ls obria la via penal. S’han rebut ja un total de 7 persones. Des del Grup de Suport del 29M volem agrair a totes les entitats i persones a títol individual que ens han ajudat a demostrar que els vaguistes detinguts estan fortament arrelats al poble.
Saldo antirrepressiu total a St. Andreu, per ara:

 • 4 identificats per la nit. Encausats.
 • 4 detinguts. Encausats.
 • 2 persones que no van ser identificades durant el 29M també estan encausades.
 • 4 identificades durant el piquet o quan es va acabar.

Total de persones encausades: 10 (una d’elles 2 cops).

També hi ha hagut 16 detencions a Mallorca emmarcades en la repressió de les protestes per les retallades.

Han arribat més de 250 multes per les identificacions durant les càrregues de l’Institut Joan Vives a València. Així doncs, més repressió per la #primaveravalenciana.

De moment el saldo repressiu al Principat aquesta setmana s’ha saldat amb dos detinguts en presó preventiva i la resta en llibertat amb diferents restriccions: anar a signar periòdicament als jutjats, prohibició de reunió, manifestació i concentració, robatoris d’objectes personals, etc. I aquests són els delictes i faltes de què els acusen:

 • delicte de desordres públics
 • delicte de desordres públic continuat
 • delicte de coaccions greus
 • delicte contra la integritat moral
 • delicte de pertinença a grup criminal
 • delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques
 • delicte de danys
 • delicte de robatori amb violència i/o intimidació
 • delicte d’ atemptat a agents de l’autoritat
 • falta de lesions

En el marc d’aquest augment de la repressió, i en protesta pels dos companys empresonats el dissabte 2 de juny hi ha convocada una Cercavila informativaa les 12h a la Pl. Orfila, sota el lema “ni retallades ni repressió: llibertat Ruben i Andreu; absolució encausades“. Aquest acte de solidaritat no és l’únic que hi ha hagut aquests dies: arreu del país s’han anat produint concentracions demanant la fi de la repressió, la llibertat de les persones detingudes i la retirada de tots els càrrecs: Barcelona, València, Cardedeu, St. Cugat, Terrassa, Vic, Olot, Bunyola, Granollers, Tarragona, Reus, Capellades, Sabadell, Vilafranca, Badalona, Vilanova i la Geltrú, Molins, Lleida, Mataró, Girona…. la solidaritat no s’atura!
Durant la Cercavila informativa repartirem una octaveta que reproduïm a continuació:

Ni retallades, ni repressió!

Des que els poders econòmics, estatals i autonòmics van dir que hi havia crisi, no han parat les retallades antisocials que ens deixen cada cop més en la misèria. Com a resposta, els i les treballadores no hem deixat de lluitar i fer-hi front. La seva reacció és la repressió més ferotge: pallisses, càrregues, detencions, multes, empresonaments. I és que per tal d’imposar una freforma laboral que ens esclavitza, és necessari ofegar el malestar que genera, el malestar que i la ràbia que milers de persones vam demostrar a la vaga del 29M.

Només a Sant Andreu, des del 29 de març, quatre persones detingudes, set d’identificades, dues amb citacions. Arreu del Principat, 100 detingudes per la vaga general, 10 en els darrers dies. Cinc empresonaments preventius que han sortit. Dos presos preventius actuals, avui, ara, quan llegeixes això. Es diuen Ruben i Andreu, són veïns de Sants. I això, mentre polítics, empresaris i llurs amics reben rescats milionaris. Diners que ens roben, com les multes a la marxa nocturna feminista del 8 de març.

I la taca s’estén arreu del Països Catalans. A València arriben multes a més de 200 persones que van protestar per una educació pública i de qualitat en l’anomenada #primaveravalenciana. A Mallorca, la repressió ataca a qui defensa la llengua i planta cara a la prepotència de la dreta: quatre detinguts i vexats per la Guardia Civil per voler escridassar en Bauzà a Bunyola; a mans de la policia espanyola, dos per fer-ho a Manacor; sis detinguts per lluitar per una educació pública; quatre detinguts per denunciar la violència de l’Estat marroquí contra el poble Sahraui.

Ells ens retallen, nosaltres lluitem. Ells ens precaritzen, nosaltres lluitem. Ells ens reprimeixen, nosaltres seguim lluitant. En ple segle XXI, empresonen vaguistes. Com si fóssim al XIX. La nostra dignitat es torna a cobrar el preu de la repressió. La pressió polítics sobre el poder judicial fa més evident que mai que no hi ha separació de poders. Però hem perdut la por. Perquè sabem que la lluita és l’únic camí.

Absolució per a totes les encausades! Lluitar pels nostres drets no és cap delicte! Llibertat Ruben i Andreu!

Assemblea Sant Andreu Indignat

octaveta antirepre 2juny. Si podeu fer-ne còpies i portar-les a la Cercavila les podrem repartir!
Si voleu consultar on es fan, s’han fet o es faran les concentracions ho podeu veure aquí:
http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1219:concentracions-per-proclamar-que-hem-perdut-la-por&catid=15&Itemid=2

Diumenge 3 de juny, a les 12 del migdia a la Plaça Joan Peiró (davant l’Estació de Sants), tindrà lloc la MANIFESTACIÓ per exigir la llibertat immediata de n’Andreu i en Rubén, i la retirada de tots els càrrecs a les més de 100 persones amb procediments judicials oberts. Aquests dos veïns del barri de Sants, es troben a dia d’avui en presó preventiva sense fiança al Centre Penitenciari Brians I.

Perquè Ni retallades Ni repressió no ens aturaran, et convoquem a participar d’aquesta manifestació i a fer-ne difusió.

La Solidaritat és la nostra millor arma, i juntes els TORNAREM A CASA!

http://llibertatrubeniandreu.blogspot.com/
http://rereguardaenmoviment.wordpress.com/

Anuncis

2 responses to “Si la repressió no s´atura, la solidaritat tampoc!

 1. SENSE POR!! perque totes som una ,perque la llibertat està en perill, perque juntes podem.Ánims i molta força.Ens veiem a la Plaça i als carrers!!

 2. multes a qui ha lluitat per la guineueta, multes als chavals de valencia. desorbitats desplegaments policials a manifestacions com l’1 de maig. un corrupte que roba milions d’€ queda impune. quan un policia s’excedeix queda impune davant la llei. perquè no van identificats? malaltís, com malaltís seria quedar-se a casa i no fer res. Salut i força companyxs, no esteu solxs!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s