Les escoles bressol també estan en lluita


Des del Col·lectiu de Mestres de les Escoles Bressol i Serveis Complementaris Municipals de Barcelona us volem informar de la lluita que hem anat construint al llarg d’aquests últims mesos, el perquè d’aquesta, i les accions que es duran a terme en els propers dies:

Les Escoles Bressol Públiques de Barcelona estan en lluita contra les retallades i la privatització: l’Ajuntament vol augmentar les ràtios de nens/es per aula, retallar la plantilla de suport educatiu i vol privatitzar (externalitzar, li diuen) 3 escoles noves. Les educadores/rs amb el suport de les famílies porten sis mesos de lluita: 25.000 signatures, concentracions diverses… Ara han decidit primer convocar una gran festa reivindicativa i anar tres dies a la vaga.

Diumenge 6 al Parc de la Ciutadella. De 10h a 14h, al davant de la Cascada. Festa infantil reivindicativa amb tallers, actuacions i espai de debat. Cartell per ajudar a la difusió..

Dimarts 8, dimecres 9 i dijous 10 Vaga Destaquem la importància de que les educadores hagin decidit per votació en assemblea convocar els tres dies de vaga i elegir directament un comitè de vaga.

Podreu trobar els cartells de la festa reivindicativa i de la vaga, així com tota la informació a:  http://escolesbressolindignades.wordpress.com/

Fem una crida a fer extensió de la lluita, a participar de les activitats de la vaga i a fer arribar comunicats de solidaritat -individuals o col·lectius- al comitè de vaga. Us fem una proposta de text per si voleu mostrar la vostra solidaritat vers la lluita que estem duent a terme:
Manifestem la nostra solidaritat amb la lluita de les educadores/rs d’escola bressol pública de Barcelona contra les retallades i la privatització.

Aquestes accions que fan visible el Col·lectiu són la nostra força per seguir defensant un model d’escola bressol  pública de qualitat. I us animem a seguir participant de totes les accions d’aquests tres dies. sabem que són dies intensos i plens d’activitat per tothom. Però són tres dies en que estem fent visible que el 0-3 hi és, i que no volem deixar perdre el que tants anys ha costat aconseguir.

Per tot això, i perquè una altra educació es possible, gràcies per ser-hi!

Per més informació sobre els actes: calendari 8-10M accions

Adreces de contacte:
bressolrebelat@gmail.com
www.facebook.com/pages/Escoles-Bressol-Indignades/280192645347072
Twitter @bressolrebelat

Anuncis

2 responses to “Les escoles bressol també estan en lluita

 1. CSO la Gordíssima

  Bon dia,

  us fem arribar la nota que el comitè de vaga ha elaborat respecte al primer dia de vaga.

  D’altra banda recordar-vos que a les 12:00 a la Plaça Sant Jaume, hi ha una concentració cassolada. A les 16:00 l’espai de debat sobre la gestió externa al CAT (Travessia Sant Antoni,davant de Caspolino) i a les 18:00, iniciarem la cercavila des de la mateixa Plaça Anna Frank fins a l’escola Jaen.

  Durant el dia d’ahir diverses escoles van manifestar la seva intenció d’anar-se afegint a la convocatòria de vaga veient com s’havien fet ressò els mitjans de comunicació i la participació del Col·lectiu.
  Davant les darreres declaracions del regidor, algunes professionals també han manifestat la seva voluntat d’afegir-se a aquesta vaga i seguir rebutjant les tres mesures i l’actitud prepotent del consistori. Per això, estaria bé que poguéssim compartir les diferents adhesions, i us convidem a que les feu arribar.

  Dir-vos també que des del comitè de vaga es consideren abussius (de nou) els serveis mínims decretats, i que han permès situacions absurdes d’escoles amb 10 adults (educadores i educadores de migdia) per 2 infants.

  Rebreu l’acta de l’assemblea en breu, però adelantar-vos que la comissió d’AMPES d’acció ha posat a la nostra disposició els diners sobrants de la venda de les bosses al parc de la Ciutadella, per solventar els esforços econòmics que està suposant la vaga i la defensa de les escoles bressol. Des d’aquí, un altre cop, GRÀCIES, GRÀCIES, GRÀCIES! A la propera assemblea, haurem de decidir com a Col·lectiu quin ús en fem d’aquests diners.

  També es va proposar que els diners què descomptarà l’Ajuntament als treballadors i treballadores en vaga, els donin a una ONG.

  I per últim, l’acció de dijous a la tarda, ha quedat ampliada a la resta de la Comunitat Educativa, així que a les 18:00 a Plaça Sant Jaume: el 0-3 hi és, anem-hi i fem pinya!

  Ànims, i endavant!

  Fins la tarda!!

 2. Mentre es donen 7000m € a Bankia. Espavileu! Encara us penseu que és una crisi? S’estan rient de nosaltres a la nostra cara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s