Quan les institucions Europees es converteixen en un problema d’ordre públic


Del 2 al 4 de maig han arribat uns senyors a Barcelona que diuen representen al Banc Central Europeu (BCE) i es van reunir al Hotel Arts (Vil·la Olímpica). Aquest BCE és responsable, junt amb la Comissió i el Consell Europeu, de les polítiques de austeritat i reformes estructurals sobre les que, després de dos anys de la seva aplicació, es pot fer un desolador balanç.

Gràcies a la “bona labor” d’aquests senyors s’estan fent els més grans talls de drets socials i laborals que es coneix en Europa des del final de la Segona Guerra Mundial. Tot això per resoldre una crisis de la que ningú dels que patim aquestes retallades som responsables.

Perquè aquests representats del BCE estiguin segurs i tranquils decideixin què més poden retallar per resoldre la crisis, s’ha suspès, durant una setmana el Tractat de Schenguen. Això suposa restablir els controls policials en la frontera. També s’han reforçat als mossos d’esquadra amb 2.000 policies nacionals i guàrdies civils. Així tothom tranquil a la Conselleria d’Interior i tots controlats davant possibles manifestacions de protesta d’una ciutadania que es veu immersa en una flagrant retallada de tots els seus drets.

Lamentable, senyor conseller, que els estudiants que es van manifestar el dia 3 a les 12.00h a Pl. Universitat queixant-se per l’increment de la matrícula i la privatització de la universitat, haguessin de passar un anell de seguretat on registraven motxilles i pertinences. La manifestació estava legalitzada i es va desenvolupar amb calma però amb molta cobertura per antidisturbis i para-policies tapats i amb braçalet de “policia”. Cal dir que, durant el desenvolupament de la manifestació, que va ser desconvocada a l’Arc de Triomf, tot el centre de Barcelona des de Diagonal fins la Vil.la Olímpica va estar blindada per agents uniformats (guàrdies civils, policies nacionals i mossos) i para-policies.

I, a la nit, el conseller Puig feia pública la seva felicitació als mossos “per la bona labor desenvolupada durant aquests dies fruit de la feina feta dies abans”. Es referia a les detencions indiscriminades produïdes des del 29M i als controls en la manifestació de la tarda del dia 1 de maig.

Tots aquests fets ens demostrem que no pararan en l’aplicació de la repressió davant els nostres drets de manifestar-nos davant situacions de tantes injustícies.

Així, companys: ARA MÉS QUE MAI UNITS I FORTS PERQUÈ TOTES SOM UNA.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s