Presentació de la Iniciativa Penal Popular


Aquest dissabte ha tingut lloc a l’auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), l’acte de presentació de la Iniciativa Penal Popular (IPP) contra els responsables de les retallades a la sanitat pública. Durant l’acte, deu persones dels diferents col·lectius de defensa de la sanitat pública han exposat els motius d’aquesta iniciativa.

Acte de presentació de la Iniciativa Penal Popular

Acte de presentació de la Iniciativa Penal Popular

Aquests motius venen resumits en el manifest que s’ha llegit:

1.- Es volen fer rics a costa de la nostra salut! Posen el negoci pel damunt de la salut i la sanitat pública.

2.- Amb tantes regressions socials ens faran perdre la salut. Allò que anomenen retallades són agressions als drets de la ciutadania en tots els àmbits de la vida.

3.- Hi ha responsables polítics i empresarials, amb noms i cognoms, que han de donar la cara davant la ciutadania i davant els Tribunals.

4.- És necessari i és legítim que la immensa majoria ens defensem. Les persones més fràgils i afeblides son qui reben les pitjors conseqüències.

5.- No són retallades. Són violacions dels drets humans i socials, i crims contra la humanitat. Són conscients que amb les seves decisions estan creant patiment i malaltia.

6.- Ataquen la sanitat, ataquen les condicions de vida, ataquen les persones, ataquen la societat i el país. I ho fan amb coneixement i impunitat.

7.- Fora corruptes i malfactors de la nostra sanitat pública. Cal desmantellar els seus negocis bruts i les seves trames.

8.- Amb la nostra salut no s’hi juga. Ni un pas enrere ! Sanitat pública, universal equitativa, integral i de qualitat, sense cap nou co/Re/pagament ni tiquet moderador… !! És una conquesta social històrica a la que mai renunciarem.

9.- El Govern agredeix els nostres drets, incompleix les lleis i vulnera la dignitat humana.

10.- Volem que la justícia es pronunciï també davant la gravetat d’aquests fets.

Davant la violació reiterada del Dret i dels nostres drets hem decidit acudir als tribunals de justícia, i emprendre accions legals contra els responsables de les retallades en Sanitat.

Un cop finalitzat l’acte, s’ha realitzat una marxa reivindicativa fins a la porta de l’Audiència de Barcelona que ha comptat amb la participació d’unes 300 persones.

Marxa

Audiència de Barcelona

Aquesta iniciativa té el seu origen a la querella que va presentar una dona gironina contra l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per la mort de la seva mare, després que aquesta trigués 65 hores i passés per 4 hospitals públics abans de ser operada.

Podeu llegir més informació sobre la Iniciativa Penal Popular a iniciativapenalpopular.org o dempeusperlasalut.wordpress.com.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s