Sant Andreu i el deute…


Després de les jornades sobre el deute del passat 16 i 17 de desembre a Sant Andreu us fem un recull amb algunes de les principals webs sobre el tema on podreu continuar aprofundint sobre el deute si és del vostres interès.

Continueu llegint si us interessa sobre Debtocracy, Grup de Treball per l’Auditoria del Deute del 15M, Seminari Taifa, Quien debe a quien?, ODG i/o ATTAC.

Debtocracy: pàgina web on podeu veure el documental grec que és va projectar divendres 16D a l’Ateneu Llibertari del Palomar. Planteja el col·lapse econòmic grec així com la qüestionable actuació de la classe política grega i internacional en vers la mateixa. Participen Samir Amir i Eric Toussaint entre d’altres. Pròximament estrenaran Catastroika.

http://www.debtocracy.gr/indexen.html

Grup de Treball per l’Auditoria del Deute del 15M: durant l’enriquidor debat posterior al documental vem contar a dos membres del GT per l’auditoria del Deute de BCN que ens van explicar el Què? Qui? Com? del seu GT, la seva tasca així com el perquè de tot plegat. Podeu consultar més informació del grup a la seva web i a n-1.
http://www.auditoria15m.org/

Seminari Taifa: la jornada de dissabte va estar marcada per la xerrada a càrrec de Jordi Berbis del Seminari d’Economia Crítica Taifa del Deute a les retallades, al CSO La Gordíssima on és va fer un repàs des dels orígens de les crisis l’any 2008 amb l’escàndol financer de les hipoteques subprime als EUA a les retallades actuals, com el deute privat passar a ser públic o com el Banc
Central Europeu finança a la banca privada perquè després aquest cobrin interessos molt més alts als propis països pel seu deute públic… Per més informació podeu consultar la seva web i els seus informes.
http://seminaritaifa.org/
http://informes.seminaritaifa.org/

Per últim també us convidem a visitar les webs d’altres entitats i col·lectius que treballen el tema del deute tant a nivell local com global.

Xarxa qui deu a qui?
http://www.quiendebeaquien.org/

Observatori del deute de la globalització (ODG)
http://www.odg.cat/

Asociación por la Tasación de las Transacciones Financieras y por la Ayuda a los Ciudadanos (ATTAC)
http://www.attac.es/
http://www.attac-catalunya.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s