De la protesta, a la proposta. Actes de l’Assemblea de Sant Andreu de Palomar en relació a la jornada electoral


Dins de la programació de la Universitat Indignada, que té com a ideari la formació per l’acció, es van organitzar una sèrie d’actes a Sant Andreu de Palomar per sensibilitzar els andreuencs sobre alguns dels temes que han estat en boca de la gent durant aquests dies de campanya electoral; entre aquests, l’habitatge, l’educació, la salut i la llei electoral. Professionals de diversos àmbits es van apropar a Sant Andreu per explicar alternatives a diverses situacions que ens toca viure. Paral·lelament, a altres barris i pobles s’organitzaren actes similars i a Plaça Catalunya es convocaren reunions on posar en comú aquestes experiències i dubtes que d’elles es desprenen.

El divendres 4 de novembre es va preparar el punt d’informació amb la col·laboració d’alguns veïns i del CSO La Gordíssima, que els hi va donar aixopluc. Es realitzaren plafons, octavetes i cartells per donar a conèixer els actes dels següents dies. Dissabte 5, una companya de l’AAVV va fer una xerrada sobre habitatge. Els assistents van posar en comú els seus neguits i l’angoixa que senten per la situació actual que afecta especialment a determinats sectors de la societat: “Què faran els joves?”, es preguntava una veïna de 80 anys. El diumenge es va preparar una exposició i posterior debat sobre la llei electoral. El Nacho Lago i el Pablo Simón, del grup de Reforma del Sistema Electoral, van explicar la llei electoral espanyola i la van comparar amb la de la resta de països europeus. La de l’estat espanyol és la més caduca de totes però la seva reforma és complicada perquè afavoreix als partits grans. Tot i això, el Nacho i el Pablo no perden l’esperança de que entre tots es pugui aconseguir aquest canvi. Després d’un dinar de carmanyola, per la tarda es va fer un debat sobre l’estat de l’educació amb un membre de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP).

El cap de setmana següent van continuar els actes. Divendres 11, el company Enrique de l’Assemblea de Sant Andreu de Palomar va parlar sobre salut. Al dia següent, vam comptar amb la presència del professor Raimundo Viejo de la Universitat Pompeu Fabra qui ens va oferir la xerrada “Qui mana al món d’avui?”, explicant la situació actual sota la pressió dels mercats financers internacionals. El diumenge 13 van concloure els actes amb una xerrada i posterior debat sobre democràcia participativa i democràcia representativa. El ponent va ser el professor Joan Botella de la Universitat Autònoma de Barcelona. La pluja va tornar a provocar que es traslladés l’acte, aquest cop a l’AAVV del Palomar.

Des de l’Assemblea de Sant Andreu de Palomar, volem agrair a totes les persones que han fet possible aquests actes i que han aportat el seu granet de sorra per intentar fer possible un món millor per a tothom.

One response to “De la protesta, a la proposta. Actes de l’Assemblea de Sant Andreu de Palomar en relació a la jornada electoral

  1. Una experiència més que positiva i productiva.

    Moltes gràcies per haver-la fet possible!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s