Accions per acabar amb el tancament d´hospitals públicsAquest matí, divendres 21 d´octubre, ha estat el primer dels cinc dies que a l´Hospital de la Vall d´Hebrón i altres hospitals de Catalunya els serveis de consultes externes i els quiròfans s´han mantingut tancats, com si fos un dia de festa. Només s´atenien les urgècies i les pacients ja hospitalitzades.

La resposta ciutadana ha estat inmediata. Ha consistit en una ocupació del registre i del despatx del gerent de d´hospital de la Vall d´Hebron per part de més de 500 persones, entre usuàries i treballadores, per poder fer una entreaga d´adhesions d´entitats contra el tancament dels serveis.A més, en una sala d´actes, totes les assistents han exigit la presència del gerent, Jaume Raventós, perquè donés una explicació del perquè d´aquesta decisió que ell, com a gerent, ha pres. El gerent és l´últim responsable d´aquest hospital i podia haver-se negat a fer-ho, tant per motius legals i organitzatius com també per raons morals.  Jaume Raventós i Monjo va cobrar el 2008 un sou de 102.346,02€ aunuals més un 10% d´incentius.

Per augmentar encara més la presió, i per tal que aquest personatge es presentés al seu lloc de treball  es va decidir tallar la ronda, que ha quedat totalment colapsada en qüestió de minuts.

Quan s´ha acabat aquesta acció, s´ha tornat a ocupar el registre, per forçar aquesta reunió. Tot i l´alt grau de consciència i persistència de les usuàries i treballadores, no ha estat possible que aquest senyor accedís a reunir-se amb elles avui. El responsable que hi havia (Juan Fernández Nager, director de processos mèdics, que va cobrar un sou de 61.964,66€ anual el 2010), en nom del gerent, s´ha compromès, amb la premsa com a testimoni, a rebre una representació d’aquestes usuàries, entitats veïnals i treballadores al seu despatx el dilluns 24 d’octubre a les 19h.

Les usuàries i treballadores reunides en Assemblea han pres la decisió de convocar una concentració el dilluns 24 d´octubre a les 18h a les escales d´entrada a l´edifici principal per a que cada assemblea de barri i poble de Barcelona, d´usuàries i treballadores aporti una portaveu per aquesta reunió.

Fem arribar aquesta informació avui divendres també a l´Espai de Coordinació de barris i pobles de Barcelona que es reuneix aquesta tarde a St. Andreu perquè el dilluns 24 hi hagi una presència massiva de companyes per aconseguir que aquest primer dia de tancament de les consultes externes i de quiròfan sigui també l´últim que es faci.

Comissió de Salut de l´Assemblea d´Indignades de St. Andreu de Palomar

Mes informació a:

Btv/Televisió.

Anuncis

2 responses to “Accions per acabar amb el tancament d´hospitals públics

  1. Molt bé per les persones que hi van anar!
    Vosaltes sí que ens representeu!

    Salut!

    Saül

  2. Més accions com aquesta ens fan falta.
    Ben fet companyes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s