Sant Andreu Indignat en forma per seguir treballant


Un centenar de veïns i veïnes del Sant Andreu participen en la Manifestació Internacional del 15 d’octubre fent una marxa multitudinària fins a Passeig de Gràcia.

“Caminante no hay camino, se hace camino al andar”. El dissabte vam avançar amb força, amb la mirada endavant. I és que tal i com intueix el poeta Antonio Machado en aquest vers: el camí d’avui és el que importa. No busquem dreceres immediates però sí un camí llarg. Ja són quasi 20 les assemblees celebrades en la seva gran majoria a la plaça Orfila des del 24 de maig, i el poble de Sant Andreu va demostrar que segueix indignat participant en la manifestació internacional el passat 15 d’octubre amb una marxa que es va iniciar a la mateixa plaça que ens ha vist néixer.

Tal i com es va dir a la primera assemblea, hem decidit romandre units per a recuperar la dignitat del poble. Aquesta unió es va veure patent el 15 d’octubre més enllà de Sant Andreu, ja que ens vam anar agermanant amb altres veïns i veïnes que comparteixen la lluita a nivell local amb les assemblees: Santa Coloma, Bon Pastor, Nou Barris i Carmel, Poble Nou i Verneda Camp de l’Arpa. De la plaça Orfila vam partir amb Santa Coloma i Bon Pastor cap a la Merdiana passant pel carrer Gran i Fabra i Puig.

Entre càntics de lemes com “Això no és una crisi, és una estafa” i amb la riquesa de diversitat en l’edat dels veïns i veïnes, vam anar avançant per la Meridiana mentre ens trobàvem amb Nou Barris i Carmel, Poble Nou i Verneda Camp de l’Arpa. Després de passar pel nus de les Glòries vam arribar de la Gran Via de les Corts Catalanes fins a Passeig de Gràcia. I així ens vam incorporar plegats a una manifestació d’abast internacional. Una trobada que va demostrar que seguim aquí lluitant per exigir una democràcia més participativa, per oposar-nos a la corrupció del sistema polític, i mostra el nostre enuig i rebuig envers les retallades socials que estan desmantellant serveis bàsics com la sanitat, l’educació, i l’habitatge. Tenint en compte aquests tres pilars, la manifestació es va dividir en 3 accions en forma de bloc quan va arribar a Arc de Triomf: una per sanitat a l’Hospital del Mar per mostrar el rebuig a les retallades en aquest sector amb actes tals com una performance; una altra per educació amb la pernoctació i assemblea  a la facultat de Geografia i Història de la UB; i per últim, l’acció per habitatge que segueix ben viva a dia d’avui: l’ocupació d’un edifici al carrer Almagro 2-4 (Nou Barris) per tal d’allotjar 11 famílies desnonades en aquest barri.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s