Engegant motors per al 15 d’octubre, seguim aquí!


El 15 d’octubre les persones indignades de Sant Andreu ens trobarem a les 15h a Pl Orfila per marxar caminant plegats cap a la manifestació.

“La única esperança és a les places, la que construïm nosaltres mateixos”, Carlos, de l’AVV Nord Tramuntana.

“No necessitem un pla de rescat pels bancs si no pels treballadors”,  Joan Font.

“Hem d’assegurar la massivitat del 15 d’octubre, per demostrar que seguim aquí i que combatrem” Felipe Alegría.

El grup de treball de la manifestació del 15 d’octubre de l’Assemblea de Sant Andreu ha organitzat una xerrada-debat prèvia a la mobilització internacional, a càrrec de Joan Font, de treballadors indignats de plaça Catalunya, i Felipe Alegría, de “Contruïm base”.

El tema de les retallades ha sigut una constant en l’acte que s’ha celebrat a la plaça Orfila. En Joan ha assenyalat que aquestes mesures (tals com la congelació de sou, ERE, augment de les hores efectives de treball…) són les que van motivar la creació de la comissió dels treballadors indignats. En aquest sentit, en Joan ha destacat la importància d’assistir a la manifestació del 15 d’octubre. I és que aquesta mobilització vol mostrar la indignació per la pèrdua progressiva dels nostres drets a mans de l’aliança entre els poders financers i la classe política. “Hem de reuperar la força del 19 de juny i demostrar que seguim aquí”, ha explicat Felipe Alegría, “hem de continuar la lluita contra les retallades, és hora de d’aixecar Catalunya en una vaga general, paral·litzar el país i les retallades”, ha afegit.

El deute públic ha estat també un aspecte comentat per ambdós ponents que coincideixen a afirmar que s’utilitza com argument de les retallades, així com amb la idea que el deute dels bancs ha passat a ser públic. Felipe Garcia ha opinat que quan parlem de la crisi estem parlant del desmantellament de la sanitat pública per una minoria de banquers que es continuen enriquint a cosa de la població. I és que mentre la Generalitat pretén estalviar 54 milions d’euros amb les retallades sobre els sous dels sanitaris que ha anunciat l’ICS recentment, el Govern de Catalunya aprova la concessió d’un crèdit de 56 milions d’euros a Spanair per “salvar” la companyia.

Quant a la manifestació del 15 d’octubre, s’ha destacat el seu caràcter internacional (des del 15M hi ha hagut mobilitzacions a Grècia, França, Portugal…). A més, cal tenir en compte els fets dels últims dies que influiran d’una manera o altra en la trobada mundial, tals com l’anunci del govern grec d’un pla per acomiadar 30.000 treballadors i  el sorgiment del moviment Ocupa Wall Street als Estats Units, que des de fa un parell de setmanes té com a campament base un parc situat no gaire lluny del cor del capitalisme financer.

Referent a la marxa popular indignada rumb a Brussel·les, que té previst arribar el proper 8 d’octubre, una setmana abans de la manifestació mundial, en Josep ha explicat que el punt de trobada és la capital belga perquè és on es concentra el poder polític europeu i perquè és des d’allà que es manen les retallades en benefici de la banca i del gran capital. Una companya ha afegit en el torn de paraules que la marxa a Brussel·les està tenint el suport dels veïns i veïnes d’arreu on van.

El paper dels sindicats ha estat present en les intervencions del debat, mentre algun veí ha considerat incompatible estar en un sindicat i alhora en el moviment dels indignats, en Joan Font, com a afiliat i delegat de personal a la UGT, ha discrepat afirmant que es pot estar en el 15M a nivell personal: “la nostra representativitat no ve donada perquè estiguem en un sindicat si no com a treballadors indignats”. En Joan ha afirmat que els sindicats deixen de ser independents des del moment que depenen de l’Administració, quan la seva subsistència depèn del govern es converteixen en deutors dels diners que reben”. En aquesta línia, ha assegurat que les organitzacions han de dependre dels mateixos treballadors, no de les subvencions.

En el torn obert de paraules també s’han pogut sentir paraules que injecten força al moviment, com un senyor que degut a l’edat no pot mobilitzar-se però que no li falten motius per estar indignat i ha animat a les persones a moure’s; així com frases esperançadores: “al barri hi ha joves molt compromesos i participatius” i “junts ho podem tot”.

El 15 d’octubre les persones indignades de Sant Andreu ens trobarem a les 15h al metro de la plaça Orfila per marxar caminant plegats a les 15:00 cap a la manifestació, us esperem!!

Si voleu escoltar la ponència i el torn de paraules cliqueu aquí.

Anuncis

One response to “Engegant motors per al 15 d’octubre, seguim aquí!

  1. From here to eternity!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s