Stop desnonaments!


Concentració amb sorpresa!

Dijous 22 setembre a les 13h als Jardinets de Gracia/ Diagonal

Manifest obert de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Sindicat ferroviari (SF), Sindicato de  Comisiones de Base (COBAS), Plataforma Afectats per l’Hipoteca (PAH), Associació 500×20 “Lloguer públic i Assequible”, VdeVIvienda, Acampada de Nou Barris …

Aquest hivern, cap familia sense sostre

+ pisos socials – desnonaments

Tenir dret a un sostre digne és una necessitat bàsica per a les persones. Però des de l’esclat de la crisi no hi ha dia que no es produeixi un desnonament a la nostra ciutat o al barri. Més de 50.000 famílies han perdut l’habitatge a Catalunya en els darrers tres anys colpejades per l’atur, per les retallades i el col·lapse dels serveis socials. És un fet intolerable que els portals immobiliaris acumulin aquests pisos que romanen buits, durant mesos i anys, en un dels països amb més habitatges buits del món. Per altres milers de llars el pagament de l’habitatge se n’emporta la totalitat de la renda disponible. Aquesta raó ha provocat als barris una crescuda espectacular del nombre de rellogats que malviuen en habitacions o en habitatges sobreocupats.

Els nostres governants que estan salvant amb milers de milions als banquers i immobiliàries no sols no fan res per garantir el dret constitucional a un habitatge sinó que han bloquejat qualsevol solució institucional i ho tracten com a un problema d’ordre públic practicant el desnonament sense avís amb enormes desplegaments policials per criminalitzar la desobediència civil. Com al del juliol al Clot que indica que les immobiliàries no tenen cap impediment per practicar el mobbing immobiliari o reconvertir edificis sencers al negoci turístic expulsant a l’antic veïnat com a escarbats. I no escolten el clam popular per acabar amb els embargaments hipotecaris que abandonen al carrer a famílies com la de l’Elisa, l’Ify y la seva filla a Montcada aquests primers dies de setembre.

Reivindiquem que els tractats internacionals pel dret a l’habitatge de les persones signats pels nostres polítics no siguin paper mullat. Defensem el dret de les persones que no tenen sostre a reocupar els pisos dels que són expulsats i a buscar aixopluc en els centenars d’habitatges públics que romanen buits per la desídia administrativa. Reivindiquem el drets dels joves, dels sense sostre i dels desnonats a crear la seva llar.

Plantem cara en aquesta dictadura beneficiada per les seves lleis injustes amb un ampli consens social perquè aquest hivern no podem permetre cap família sense sostre:

– Reivindiquem a les Administracions catalana i locals l’aturada immediata de qualsevol desnonament que impliqui que la família es quedi sense sostre els Serveis Socials es regiran per uns protocols garantistes de l’habitatge.

– Exigim un increment espectacular del nombre d’habitatges d’emergència i de lloguer social amb un preu que mai podrà excedir el 20% de la renda familiar.

– Exigim una bossa d’habitatge social que es pot omplir amb els pisos buits de l’Administració i els pisos embargats per les entitats financeres.

Manifestació pel dret a l´habitatge

contra els desnonaments, per la dació retroactiva i l´habitatge social

Diumenge 25 de setembre a les 18h a la Pl. Catalunya

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) convoca una roda de premsa on es presentarà la manifestació estatal “Pel dret a un habitatge digne: dació en pagament retroactiva, stop desnonaments i lloguer social ja!”

Dimecres 21 de setembre, 11h a la Seu de la FAVB, carrer Obradors 8, baixos (Barcelona)

Més de 35 ciutats de tot l’estat han respost a la convocatòria de la PAH i aquest diumenge 25 de setembre sortiran a manifestar-se. Per explicar els detalls de la convocatòria, els motius, les noves estratègies en la lluita contra els desnonaments i l’imminent inici de la ILP recentment aprovada per la Mesa del Congrés, us convidem a assistir a la roda de premsa que es realitzarà a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), actual seu de la PAH.

Participaran:

Ada Colau – membre de la PAH

Lluís Rabell – Vice president de la FAVB

Javier Toret – membre de Democracia Real Ya

Jordi Borja – Geògraf i Urbanista

Matías – membre de la PAH, amenaçat de desnonament imminent

Podeu veure el vídeo de la convocatòria de la manifestació a

http://www.youtube.com/watch?v=6CU2f0J7vqI

Tel. de contacte amb premsa:

637 01 84 01       (Ada Colau)

Plataforma de Afectados por la Hipoteca – PAH

www.afectadosporlahipoteca.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s