Ero toca a Sant Pau.


Ara fa uns dies els gestors de la Santa Creu varen presentar una proposta de Expedient de Regulació d’Ocupació per tal d’ estalviar 10 milions d’euros en 15 mesos. Sorprenentment ho van publicar a l’intranet de l’hospital i no ho van comunicar al Comitè d’empresa i amb això es treuen les puces de sobre dient que aquesta es l’única solució ja que el Comitè d’empresa no ha volgut negociar retallades.

Quina Barra !!!! Qui es el responsable de la gestió dels recursos de l’ hospital i de la salut dels usuaris? Que haguessin fet be la seva feina i no haguessin malgastat recursos i així ara no es veurien abocats a fer unes retallades que se’ls si fan tant doloroses d’aplicar.

A nivell assistencial l’impacta durant aquests 15 mesos serà de:

–          36 Llits menys d’una sala assistencial.

–          3 Intervencions quirúrgiques per dia des programades.

–          Tancament els divendres de les Consultes Externes i les visites de Hospital de Dia (excepció d’Onco-Hemato).

–          Reducció del 66% de l’ activitat del divendres a Radioteràpia, Radiologia i

Medicina Nuclear. 4 colonoscòpies que es deixaran de fer al mes.

–          Una sessió menys d’ hemodinàmica i una altra de Electrofisiologia.

–          Reconversió de 12 Llits de UCI en llits de semi crítics.

–          Tancament de l’ Unitat d’Alta.

O sigui que l’usuari patirà encara una mica mes  l’allargament de les llistes d’espera, la reducció de la qualitat assistencial i el col·lapse dels serveis d’urgències.

Pel que fa a l’ impacte laboral tot això suposa un E.R.O. de 163 llocs de treball a jornada completa durant 15 mesos que plantegen resoldre de la següent manera:

–          Eliminació del solapament de 15 minuts per donar el canvi en el col·lectiu d’infermeria que treballen en torns continuats de 24h. (dèficits en l’atenció de l’ hospitalitzat i risc d’errades a l’hora de subministrar la medicació).

–          Eliminació de 20 llocs de treballs temporals fins 2013 con a conseqüència del tancament d’una sala d’ hospitalització.

–          79 llocs de treball pendents de definir pels comandaments de plantilla estructural (personal fixa) que aniran a l’ atur durant 15 mesos.

–          825 treballador (inclosos comandaments) als que se’ls aplicarà una suspensió de 15 dies naturals durant 15 mesos i que equival a 36 llocs de treball.

–          Totes aquestes  mesures no garanteixen que no es torni a presentar un altre E.R.O. l’any vinent i a mes a mes es posaran en marxa sense cap control ni supervisió.

Mentrestant els treballadors amb molta por al cos callen, no fos que si alcen la veu surtin a la foto. Ara resta que la Generalitat accepti aquest expedient fet amb tant poc criteri, però, que ha de fer l’amo quan el seu braç executor li demana unes tisores per retallar.

Els diferent col·lectius i sindicats que formen el comitè d’empresa no diuen ni bou ni ase i nomes fan responsable a la direcció de l’hospital, això si, escenificant una falsa unió que no s’agafa ni amb pinces. Ara toca que els seus advocats mirin de minimitzar l’impacta en els seus afiliats i col·lectius.

I, que passa amb els treballadors amb vocació que creuen en aquest sistema sanitari públic i de qualitat i es veuen abocats ha haver de triar entre assumir pèrdues de drets laborals o pèrdues assistencials?.

Mentrestant que fa el pobre usuari? … Resta passiu i a la deriva d’una sanitat tocada de mort, però no patiu massa que ja ha començat la Champions i amb ella el circ dels romans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s