Mobilitzacions al CAP ‘Via Barcino’ de Trinitat Vella


Nota: L’informació ha estat recollida el dia 14 de setembre a la 13h.

L’1 de setembre es van tancar les urgències nocturnes d’alguns CAPS a Catalunya – Quants portem? -, entre ells, el de Trinitat Vella, dins del districte de Sant Andreu.

El dilluns 12 es van tancar uns veïns i col·laboradors de l’ASTAP al CAP Via Barcino. També van dormir la nit del 13. Davant del CAP han estat recollint firmes i en 2 dies han aconseguit 1500.
Pel dia 14 a les 17.30 van protagonitzar una cacerolada i decidien si es quedaven o no a dormir al centre. Per als dinamitzadors, el que sí està clar, és que volen concienciar al barri del què està passant, i no ho tenen fàcil. Allà hi viuen 14000 persones, molts d’ells gent gran, dels quals alguns són analfabets, immigrants i obrers. Poc ús de l’Internet. Tampoc té una assemblea (indignada) local. Potser és per això que retallen allà les urgències…

Aquí teniu un article que ha escrit El Punt Avui al dia 14.
El dibuix en qüestió és del Jauma, de la comissió de comunicació a l’ASTAP, que juntament amb mi vam dormir la nit del 13 en suport amb els afectats.

Des de l’ASTAP volem manifestar-vos tot el nostre suport, tot i que sabem que des d’aquí, a la xarxa, no es pot fer massa més que difondre i que això no té cap sentit si no hi ha una resposta col·lectiva real al carrer.

Stop retallades!

Nota: actualització del dia 16 de setembre a les 12:30h

De moment al CAP la gent hi segueix dormint.

Ara han apagat l’aire acondicionat a petició d’ells i dels veïns pel soroll horroros que produeix aquell monstre. Els companys dormen fent una melodia sincronitzada de ronquits que fan que sigui impossible dormir als que ens costa més. El de seguretat segueix força majo i aquesta nit no han pasat els mossos d’esquadra a fer guardia. Als que els hi costa més dormir (o els que porten més dies) van fent relleus per poder anar al parc a fer una birra o un “piti” , doncs a la porta del CAP molesten als veïns.

A les 6 del matí gent comença a aixecar-se per anar a treballar. A les 7 la de la neteja escombra i a les 8 ja estem amb tots els trastos fora (menys els cartells i pencartes que estan tan a fora com a dins) i la taula de recollir firmes. Es porten més de 2.000 firmes i tothom al matí saluda amb un alegre Bon día. Sempre hi ha pastetes,fruites i café a la taula.

One response to “Mobilitzacions al CAP ‘Via Barcino’ de Trinitat Vella

  1. Retroenllaç: Els CAP: acampades i altres “incidències fora de les habituals” « Adrián Crespo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s