Xerrades ambientals de la Universitat Indignada 15M d’estiu, a Sant Andreu


En el marc de la Universitat Indignada 15M d’estiu, hi haurà un munt de xerrades a Sant Andreu, entre elles varies de temàtica ambiental, de les quals, des de la Comissió de Medi Ambient, us recomanem especialment:

Diumenge 4 de setembre (Pl. Orfila)

18:00– 19:30  Xerrada: Barcelona en transició – Alejandro Fernández, Antonio Scotti, Juan del Rio (Integrants de Barcelona en Transició)
El moviment de Transició busca solucions positives i locals per tal d’aturar la dependència al petroli.

És l’evolució de la nostra societat des d’un present que depèn dels combustibles fòssils, el consum desaforat, la destrucció del Planeta i les desigualtats entre els pobles a una altra realitat desitjable basada en la localització de la producció, l’ús de l’energia i els bens que es poden obtenir de manera sostenible del nostre Planeta, la preeminència de la col·lectivitat, la recuperació de les habilitats per la vida i l’harmonia amb la resta de la Naturalesa.
19:30 – 20:30 Debat entre les assistents (xerrada anterior)
20:30 – 21:30 Cinefòrum: “In transition 1.0” (http://www.vimeo.com/14242311 w=400&h=221)

“In Transition 1.0” és la primera pel·lícula detallada sobre el Moviment de Transició filmat per les que la coneixen millor. Aquells que ho porten a la pràctica. El moviment de Transició és positiu, enfocat a buscar solucions, contagiós i entretingut, una oportunitat històrica per construir un món renovat “In Transition 1.0” és fruit de la compilació de més de 100 cintes enviades des de distintes Iniciatives de Transició a tot el món. Després de la projecció del documental s´establirà un debat al volatant de la temàtica del film.
Dissabte 10 de setembre (Pl. Can Fabra)
18:30 – 20:00 Xerrada: Creixement i crisi energètica, cap a on anem? – Juan Martínez (Professor de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC, i del Departament d´Ingenieria Elèctrica de la UPC)
La xerrada està dedicada a reflexionar sobre el nivell de dependència de la nostra societat al consum d’energia. S’analitzaran les tendències actuals i s’abordaran les seves implicacions, principalment en relació al canvi climàtic i la crisi energètica. S’exposarà també una aproximació al debat internacional actual sobre les alternatives.
20:00 – 21:30 Debat entre les assistents (xerrada anterior)
Moderadora: Comissió de Medi Ambient ASTAP
Debat al voltant de les idees que s´han expost en “Xerrada: Crisi energètica i pic del petroli – Juan Martínez”
Totes aquestes xerrades giren em torn de la crisi energètica derivada del final de l’era del petroli i com encarar el futur incert que se’ns presenta. Per anar fent boca i comprendre millor què vol dir tot això, us recomanem que veieu el següent documental titulat “The Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil”.
Sinopsi: El 1990 la URSS va colapsar i l’economia de Cuba se’n va anar en orris. Varen perdre la meitat de les seves importacions de petroli (i el 80% d’aliments), la gent es desesperà. A aquests anys se’ls anomena Periodo Especial i en aquest documental es mostren quins canvis i solucions van haver d’adoptar els cubans per tal de sobreviure a l’escassetat.
La resta d’activitats de la Universitat Indignada aquí: http://universitatindignada15m.wordpress.com/agenda/

I per veure només les de Sant Andreu aquí: http://goo.gl/U3a8o

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s