Catalunya Mou-te


Retallades a hores d’ara:

L’abast aproximat de les retallades actuals: “Retallades a Agost’11”

Les nostres fulles

Carta d’un metge de catalunya
Em despedeixen

A partir del dia 1 d’agost no podré atendre’ls més a causa de les retallades pressupostàries a sanitat projectades pel govern de la Generalitat. Segons m’han comentat a subdirecció mèdica, l’hospital de Bellvitge no té diners per pagar-me aquest estiu.

Ni a mi, i als altres 56 metges eventuals que, com jo, seràn despedits. Inicialment el plà és recontractar-nos el setembre o l’octubre, amb contractes renovables de mes a mes, sense dret a vacances i possiblement amb una rebaixa del sou. Aquestes opcions són casi una invitació als metges perquè abandonem la sanitat pública. El mateix està passant des de fa molt de temps amb infermeres, auxiliars i la resta de sanitaris que han vist empitjorar les seves condicions de treball els últims anys.

Aquestes retallades, juntament amb les realitzades prèviament i l’actual tancament d’hospitals, contribuiran a augmentar les llistes d’espera tant per a consultes com per a quiròfans i a reduïr la qualitat de l’assistència fins al punt que, qui vulgui tenir accés a la salut, només li quedarà la poció de pagar una assegurança privada. A més a més de les despeses d’aquesta assegurança haurà de comptar amb el fet que l’asseguradora no tindrá la mateixa cobertura de salut que la sanitat pública. Això serà un gran benefici econòmic per les asseguradores de salut que possiblement ja s’estàn fregant les mans pensant en els millons d’euros que guanyaran aprofitant aquesta penosa situació. També serà un gran benefici per les arques dels governs que hauran de gastar menys diners en salut. És a dir, la salut de les persones és una càrrega per les arques dels governs. Però aleshores, perquè paguem impostos?

Resulta curiós que no hi hagi diners per pagar metges però que sí que n’hi hagi per pagar un parlament europeu, un altre nacional, un parlament autonòmic, diputacions i alcaldíes. (No sé si són necessaris tants “jefes”). També hi ha diners per pagar pensions vitalícies, i de quantitats importants, a diputats i senadors. Jo personalment prefereixo tenir un cirurgià i una anestesista contractats que no pas un polític a casa seva felicitant-se per les coses bones que va fer quan estava treballant per aixecar el país. També hi ha diners per mantenir cotxes oficials que evidentment són cotxes de gamma alta i perquè els nostres eurodiputats viatgin a primera classe perquè es cansen si viatgen en classe turista. Això sense comptar dietes, allotjaments i altres despeses. Hi ha milers de milions d’euros per rescatar als bancs de la crisis però sense que després se’ls demani que retornin els diners que se’ls hi ha deixat, aquest préstec és el que ens deixa sense diners per a la salut i l’educació. Però és clar, els polítics i els bancs sempre són molt amics i l’economia de lliure mercat intocable. ¿No hi ha diners? No m’ho crec.

Senyors pacients. Lluitin per la seva salut peraquè els hi estan robant. Amb l’excusa de la crisi, han retirat els diners a allò més necessari en benifici d’uns pocs. La nostra sanitat, s’està enfonsant i no és per falta de diners sinó per purs interessos econòmics. Potser acabarem com a Estats Units on, qui no s’ho pot permetre, no té dret a la salut.

Lluitin per la seva salut. Facin reclamacions, demandes judicials, manifestin-se, associïn-se, indignin-se. Es sanitaris ja hem lluitat, ara els toca a vostès.

VOLEN PRIVATITZAR LA SANITAT I HO ACONSEGUIRAN SI VOSTÈS NO HO IMPEDEIXEN.

Desde la PUHC (Plataforma de Usuaris i Hospitals Catalans) se están preparando unas Marchas a la Consellería de Sanitat

para el 2 de Septiembre como protesta de Insumisión a los recortes en Sanidad.

Las marchas salen de 3 puntos, concretamente de 3 Hospitales para ir caminando hasta la Consellería de sanitat (Travesera de las Corts 131), donde después no se descarta “permanencia”. Todas las marchas salen a las 16h para estar en la Consellería a las 18h.

1) ZONA LLEIDA-TARRAGONA: A LAS 16:00 EN LA PUERTA Ppal DEL HOSPITAL DE BELLVITGE (se ruega máxima puntualidad). Metro linea 1, parada Hospital de Bellvitge.
2) ZONA BARCELONA: A LAS 16:00 EN HOSPITAL DE LA ESPERANZA. Avinguda Santuari Sant Josep de la MUntanya 12.
3) ZONA GIRONA: A LAS 16:00 EN EL HOSPITAL 2 DE MAYO.C/ 2 de Mayo 301.

Anuncis

One response to “Catalunya Mou-te

 1. Encuentro Estatal del 15M, Marinaleda (26-27 Nov) “de la protesta a la propuesta”
  Posted on 22 noviembre, 2011
  by mariabiloba| Deja un comentario
  2

  El fin de semana 26-27 de noviembre nos juntamos para celebrar el IVº Encuentro del 15M en Marinaleda (Sevilla).

  En este IVº encuentro celebraremos foros de debate generales para analizar el estado actual del movimiento ciudadano y compartir su evolución en nuestras plazas. Además están planteados debates temáticos y territoriales especificos para progresar en distintas líneas y estrategia de trabajo:

  ■Herramientas de coordinación, comunicación efectiva y difusión (presencial/virtual) unificadas para todo el movimiento 15M.

  ■Líneas de acción pacifica para el futuro: hacia el 99%.

  ■Líneas de acción politica para el futuro: hacia la democracia directa.

  Cada uno de los debates temáticos tendrá como objetivo analizar y elaborar propuestas concretas para presentarlas al Ágora General.

  Las asambleas del Encuentro serán abiertas a la participación a través de internet, si no puedes venir, participa online!

  Pedimos a las Comisiones de Comunicación que publiquen en la portada de sus webs este evento estatal y las animamos a establecer puntos de seguimiento en sus plazas (para más info consultar el apartado asistencia telemática del blog http://encuentro15m.tomalaplaza.net o escribir a encuentro15m@gmail.com).

  Toda la información en http://encuentro15m.tomalaplaza.net/

  Manuales y descarga de mumble en http://mumble.tomalaplaza.net/

  Formulario de inscripción: http://cor.to/encuentro15m

  Evento Facebook: http://www.facebook.com/events/create/?eid=263730640345473

  Viajes compartidos: https://n-1.cc/pg/groups/177540/viajes-compartidos/

  Transporte Colectivo en autobús con salida desde Barcelona y paradas dependiendo de la demanda de plazas:

  SALIDA BCN-Viernes día 25 a las 8:00 (Plaza Cataluña, frente al Hard Rock)

  – Zaragoza: 11:00 (parada a confirmar por el mail)

  – Madrid 16:00 (parada a confirmar por el mail)

  – Córdoba: 21:00 (parada a confirmar por el mail)

  Confirmar antes del jueves: busencuentromarinaleda@gmail.com con tus datos y la ciudad de la que sales.

  El precio dependerá de:

  – las plazas que se ocupen

  – si encontramos conductores para el bus de la cooperativa integral catalana

  – las aportaciones solidarias que hayan para el viaje (los gastos se repartirán)

  ¡¡¡¡NECESITAMOS URGENTEMENTE CONDUCTORES!!!!

  Listado de materiales telemáticos, de sonido e infraestructura necesarios/ofrecidos:https://n-1.cc/mod/threaded_forums/topicposts.php?topic=965938&group_guid=789022

  Hilo N-1 Objetivos y Contenidos IVº Encuentro: https://n-1.cc/mod/threaded_forums/topicposts.php?topic=957545&group_guid=789022

  Mapa de situación: http://maps.google.es/maps/ms?msid=208565191605487703621.0004b23dbe4d8a506f713&msa=0&ll=37.382162%2C-5.450592&spn=0.528151%2C1.352692

  logotipo para difusión: https://n-1.cc/pg/file/read/950103/logo-encuentro-marinaleda

  ROGAMOS MÁXIMA DIFUSIÓN
  Desde Elche saldrá por ahora un coche, a falta de saber si más gente se apunta y poner otro. Además, estamos esperando a que Alicante responda para ver si desde allí salen autobuses. Seguiremos informando . Si estás interesadx mándanos un e-mail a acampadaelche@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s