“Les Veus de les Places” Ed. Icaria Col·lecció Asaco


 Aquest llibre forma part d’una col·lecció de 12 llibres que  pretenen crear consciència col·lectiva mitjançant la veu dels moviments socials de base. Esta escrit per gent vinculada al moviment 15M i no vol ser un anàlisi del que es el moviment del indignats ni fer afirmació  de cap a on anem ni que aconseguirem, nomes vol recollir l’esperit del que s’ha viscut aquests dies a les places.

A la primera part L’Arcadi amb la seva xerrada del dia 20 de maig a la Pl. d’Islàndia ens posa al corrent de com es d’injust aquest sistema capitalista al que ens veiem abocats dia a dia i que ens fa sentir sinó mes encara mes indignats.

A la presentació del llibre va fer una crida a recuperar la força de les AA.VV i l’esperit de la classe treballadora reforçant les assemblees d’aturats dels barris i portant les lluites a les empreses.

Com a elements que ens donen força comenta el fet de passar de resignats (estat de submissió permanent) a indignats (estat que s’ha de resoldre aviat). A mes a mes es destaca que es un conflicte entre dos bàndols els indignes (pocs i coneguts) i els indignats (molts i anònims) que cada dia guanyen popularitat amb les petites victòries.

D’altres ponents parlen de la importància que la comunicació amb Internet a tingut per al moviment a l’hora de mobilitzar a la gent i de com ara tenim el repte d’incorporar a tot aquest jovent que fins fa quatre dies jugava amb la Playstation i ara desperten al mon de la política (perquè no ens enganyem de política en fem cada dia amb les nostres accions personals).

Restem atents al proper G20 que anirà sobre les restriccions al mon d’Internet.

El David Fernandez de “La Directa” i el COOP57 ens parla de les victòries aconseguides ja fa temps: 500 consultes per d’independència amb 825.000 autodeterminacions personals, 514072 vots a favor de l’abolició del deute extern el 12 de Març del 2.000, milers d’insubmisos que van fer passar a l’historia el servei militar, ens recorda que som el país del milió contra la guerra i el 500.000 contra la Europa del Capital. Si oblidem això estem perduts.

En Josep Maria Antentas, professor de sociologia de la UAB i la Esther Vivas,membre del Centre d’estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra fan una passa endavant i ens plantegen que fer ara:

Primer reforçar l’arrelament territorial del moviment potenciant les assemblees locals i coordinant-nos estatalment.

Segon cercar llaços amb la classe treballadora en els sectors en lluita i amb el sindicalisme combatiu per a pressionar al sindicats majoritaris.

Tercer preparar la jornada del 15 d’octubre per a l’internalització del moviment.

I Quart passar d’un moviment generalista crític amb el model polític i econòmic a l’articulació de lluites concretes contra les retallades socials i politiques que carregen la crisi als treballadors.

Salut i bona lectura estival.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s