La Universitat surt al carrer!


“L’educació pública és un dret i una necessitat social, no un privilegi” aquesta frase encapçala el Manifest de la Plataforma Unitària en defensa de la Universitat Pública (PUDUP). Treballadors i estudiants s’han unit en contra de la transformació que està patint el sector educatiu per garantir que les properes generacions tinguin els mateixos drets d’accedir a una formació universitària pública i de qualitat.

Una de les accions que va prendre aquest col·lectiu el passat 12 de juliol va ser la “Desfilada de modelets precaris: 080, la Universitat es crema!” com a protesta de la passarel·la Fashion Week que es va celebrar a la Facultat de Matemàtiques: la inversió de capital privat és va prioritzar a la celebració del congrés de matemàtiques Logic Colloquium 2011 que es va haver de reubicar a una altra facultat.

Quin model d’Educació Pública volem si cada cop és més necessària la inversió de capital privat i les prioritats canvien? Com ha de ser la nostra formació? Com ens podem preparar des de les nostres assemblees? Com el moviment 15M actua per fer un canvi de paradigma sobre la formació contínua?
Des de l’Assemblea de Barris, Viles i Pobles s’ha creat la iniciativa “Universitat Indignada 15M d’Estiu” de manera que les diferents assemblees que hi participen acolliran de l’1 al 10 de setembre tallers i xerrades a partir de diferents eixos temàtics. L’Assemblea de Sant Andreu de Palomar també acollirà aquesta iniciativa i necessita col·laboradors i col·laboradores per a l’organització de les jornades. El projecte té la voluntat de fer participar les assemblees en xarxa amb la finalitat de generar una important massa crítica entre les veïnes i els veïns. I tu, què hi dius?
Enllaços relacionats:
Blog Reconstruïm la Pública
Contacte Equip de Treball Assemblea Sant Andreu de Palomar ui15MEstap@gmail.com
Propera reunió: Dimarts 9 d’agost a les 20h a Pl. Orfila.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s