Encara no t’has passat a la banca ètica?


Tens idea en què inverteix els teus estalvis la banca tradicional?

Principals diferències entre la banca tradicional i la Banca Ètica:

BANCA TRADICIONAL BANCA ÉTICA
Opacitat en inversions i transaccions Transparència absoluta en inversions i transaccions
Economia especulativa Economia real
Inversions en empreses transnacionals, empreses armamentístiques, energia nuclear… Inversions en empreses cooperatives, empreses de l’economia social, energies alternatives…
Divisions i branques a paraïsos fiscals (evasió d’impostos) Respecte al medi ambient, als drets humans i condicions laborals dignes
Gran diferència entre els sous dels directius i els treballadors de base Sous més equilibrats entre directius i treballadors de base

Pots informar-te millor a les següents webs:

http://finanzaseticas.org/

http://www.fets.org/

http://www.triodos.es/es/particulares/

http://www.fiare.org/

http://www.coop57.coop/

http://www.oikocredit.org/es/inicio

Anuncis

13 responses to “Encara no t’has passat a la banca ètica?

 1. me gustaria creerlo, pero banco y etica en la misma frase es sospechoso. aun asi creo ke me paso!!

  • T’ho pots creure a la valenta, o pots tenir motius i arguments. Aquí et deixo una conferència del senyor Joan Melé (Subdirector General de Triodos Bank). Lluny de fer publicitat de la seva empresa aclareix bastant perquè estem on estem i perquè abandonar els bancs tradicionals.

 2. entrevista del Buenafuente al "banquero bueno"

  Si voleu una entrevista més distesa amb el Joan Antoni Melé, “el banquero bueno”, veieu-lo aquí amb el Buenafuente
  http://www.youtube.com/user/triodosbankspain?gl=ES

 3. Una persona que conec molt bé, havia de fer reformes en un habitatge antic (per poder anar a viure) i va anar a informar-se del tipus de crèdits i interessos que li podia oferir la banca ètica, es va trobar amb la sorpresa que els interessos eren molt més alts que en les altres entitats bancàries “de sempre”, que és on ha hagut d’acabar demanant el préstec. Al meu entendre, “la banca ètica” és massa bulímica per als temps que corren i no segueix unes pautes de conducta mercantil massa conseqüents amb la imatge que volen donar, cal tenir molta cura amb els llops vestits d’anyells i tenir la major informació possible perquè ens enganyin cada vegada menys. Atma.

 4. Ara estan de moda les paraules ètic, ecològic, biològic, respectuós amb el medi ambient, però no hem de oblidar que una banca és una banca posant-li el nom o les floritures que vulguis d’apropament al client etc. Però no li demanis un favor, una prorroga o que es retardin en tirar-te de casa teva per no poder pagar, o uns interessos mes assequibles que les banques tradicionals. Aquí és veu l’ètica de les banques. Ètiques o no ètiques TOTES son banques i miren els SEUS interessos no pas els teus o sigui els dels clients.

 5. Si que hi ha diferencies i moltes i totes per a millor

  Sobre les finances etiques, no se si hi ha la perfecció i la banca al gust de tothom però si que hi ha unes grans diferencies entre la convencional i la denominada etica, jo lo he comprobat personalment tant a nivell personal com a la cooperativa que treballo.i això es lo millor que podeu fer la gent que té dubtes per exemple Coop 57 es una cooperativa de credit que podeu participar sent socies( una persona 1 vot ) per tant podem decidir en forma assemblearia des del preu del retorn dels diners fins a qui es deixa els diners, si es més cars o no es un altre debat però també es decideix entre tots i totes.

 6. Notícies aparegudes recentment als mitjans de contra-informació:

  Boikot a Triodos Bank: un banco nada ético con la infancia
  Triodos Bank, el supuesto banco ético, cómplice del negocio del maltrato en centros de menores.
  http://www.kaosenlared.net/noticia/boikot-triodos-bank-banco-nada-etico-infancia

  Un hort al balcó
  Un exemple de l’explotació laboral dels més febles
  http://unhortalbalco.blogspot.com/2011/01/un-exemple-de-lexplotcio-laboral-dels.html

 7. I ara apareix la banca cívica per acabar de liar al personal i vendre’s com una banca ètica sense ser-ho. La banca cívica no és ètica!

 8. S’acostuma a dir que la banca ètica dóna molt menys rendiment que la banca tradicional. Però acostuma a ser fals, inclós en alguns casos, la banca ètica supera en rendiment a la banca tradicional, depenent del producte escollit, a part de que tens la transparència de conèixer que es fan amb els teus diners.

  Un exemple actual: ING Direct et dona 3,3% T.A.E (http://es.wikipedia.org/wiki/Tasa_anual_equivalente) els 4 primers mesos i 1,5% T.A.E. la resta de l’any. Si tens 100€, en un any tindràs 102,1€. A Triodos Bank et donen un 1.65% en un compte tradicional. Els 100€ es convertiran en 101,65€. És a dir, deixes de guanyar 45 cèntims.

  Si aquest exemple el traslladem a una persona amb una mica d’estalvis, posem uns 10.000€, amb ING Direct tindràs un rendiment anual de 209,55€, mentres que en Triodos Bank tindràs un rendiment de 165€. La diferència és de gairebé 45€ a l’any, és a dir, no arriba a 4€ al mes.

  La pregunta que ens hem de fer és: val la pena deixar de guanyar 4€ al mes sabent que deixes d’invertir en la banca tradicional, causant de la crisi financera que estem patint, i invertir en banca ètica, com pot ser Triodos o Fiare, on pots tenir les condicions semblants o millors que alguns bancs (compte sense comissions, targetes VISA sense comissions (http://www.triodos.es/es/particulares/ahorro/tarjeta-debito-triodos/ventajas-tarjeta-debito-triodos/), banca per internet, …) i a sobre coneixes en quins projectes es destinen els teus diners?

  Si vols saber que fa ING, per exemple, amb els teus diners, pots anar a la web http://www.banksecrets.eu/#/es/Bancos/ING i assabentar-te. Hi ha més bancs mundials a la web, així que no deixis de mirar si operes amb un altre banc.

 9. He actualitzat amb dades més exactes en l’exemple, la banca ètica continua sent rentable.

  Un exemple actual: ING Direct et dona 3,3% T.A.E (http://es.wikipedia.org/wiki/Tasa_anual_equivalente) els 4 primers mesos i 1,5% T.A.E la resta de l’any en el seu producte Cuenta Naranja. Si tens 100€, en un any tindràs 102,1€. A Triodos Bank et donen un 1.24% en el seu compte d’estalvi. Els 100€ es convertiran en 101,24€. És a dir, deixes de guanyar 86 cèntims.

  Si aquest exemple el traslladem a una persona amb una mica d’estalvis, posem uns 10.000€, amb ING Direct tindràs un rendiment anual de 209,55€, mentres que en Triodos Bank tindràs un rendiment de 124€. La diferència és de gairebé 86€ a l’any, és a dir, uns 7€ al mes. Si calculem el rendiment en dos anys, la diferència disminueix a menys de 5€ al mes.

 10. Retroenllaç: Fòrum Social Català: Tothom és clau (2 de 2) | Sant Andreu Indignat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s