Augmenten les protestes davant les retallades en sanitat


Dimecres 29 i dijous 30 seran uns dies intensos pel que fa a la defensa de la sanitat pública i de qualitat. Us fem un recordatori de les accions i actes més destacats:

Dimecres 29:

A les 9h hi ha una concentració a la Vall d’Hebron. L’acampada de Nou Barris ha quedat a les 8:30 a Llucmajor per anar-hi plegats. Aquesta concentració continua les protestes de les darreres setmanes contra la reducció de llits, tancament de quiròfans i la introducció de la sanitat privada als hospitals públics.

A les 14h, com cada dimecres, hi ha una concentració al CAP de Sant Andreu per denunciar la reducció de personals i serveis. També es van concentracions similars a la mateixa hora en altres CAP, com el de Drassanes, amb el suport de l’assemblea del Raval.

A les 18:30h, xerrada a l’Auditori de Can Fabra: “La salut un dret irrenunciable davant les retallades”. Introdueix Lluís Camprubí, investigador del GREDS-UPF. Organitza la comissió de Sanitat de Sant Andreu.

Dijous 30:

A les 18h, marxa des de l’hospital del Mar fins a Can Mas. Convoca l’Assemblea de Barceloneta. A les 19h una altre marxa surt de l’hospital de l’Esperança (c/Sant Josep de la Muntanya,  12)  fins a can Mas (Diagonal/ Tusset), convocada per l’assemblea de Gràcia. Es denuncien les següents retallades:

Hospital de l’Esperança: Tancament d’urgències; tancament de 30 llits de llarga estada i 20 llits de convalescència; reorganització interna de quiròfans: 140 IQ menys; eliminació dels IQ de COT i oftalmologia.

 Hospital del Mar: Unitat Hospitalària 10  tancada; tancament de la Unitat Hospitalària 30 i Unitat Hospitalària 70 durant els mesos d’estiu.

Centre Fòrum: Tancament de 20+12 llits de llarga estada, tancament de les urgències de psiquiatria Fòrum.

En general: No es donen berenars (només als diabètics); no es dona aigua amb els àpats; en cas d’hipoglucèmia, costa trobar suc i iogurts a la nevera; material de pèssima qualitat: bolquers, empapadors; reducció de material, fàrmacs i instrumental (2ª QX); ja no es canvien cada dia els llençols.

A les 19h, concentració davant del CAP de Ciutat Meridiana (situat davant de la parada de Renfe) per protestar contra el proper tancament de les urgències nocturnes. Aquesta és només una de les urgències territorials que es volen tancar properament. Convoca l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s