Pròxims tancaments dels serveis d’urgències


Des de fa unes setmanes, hi ha convocades concentracions davant del CAP de Sant Andreu (Meridiana 428), tots els dimecres a les 14 hores. Aquestes accions es van iniciar arran de la preocupació dels treballadors del centre per la reducció de la plantilla que es ve realitzant durant els darrers mesos. Al degoteig d’acomiadaments de personal eventual, s’hi van afegir les baixes no substituïdes, tant de personal sanitari com administratiu, i els canvis de lloc de feina (persones que exercien feines administratives i que han passat a fer feina de cara al públic).

Davant d’aquests fets, i a partir de la junta de personal i de les associacions de veïns, es va aconseguir una reunió amb la gerent de Barcelona de l’Institut Català de la Salut. La resposta de l’administració va ser clara: “No hi ha pressupost per més”.

Els plans de l’administració no s’aturen en la reducció de personal. També han donat a conèixer l’estimació de tancaments de centres d’Atenció Continuada d’Urgències Territorials (ACUT). Actualment, existeixen al voltant de Sant Andreu els ACUT d’Horta, Bon Pastor, Via Barcino, Ciutat Meridiana, Guineueta i Sant Andreu. Es preveu en una primera fase, el tancament total de l’ACUT Bon Pastor i, els dies laborables, els ACUT Via Barcino i Ciutat Meridiana. En una segona fase, coincidint amb l’obertura del Centre d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) d’Horta, es preveu el tancament total dels ACUT Horta i Via Barcino i els dies laborables de Ciutat Meridiana i Guineueta, que a més veurien també reduït el seu horari en caps de setmana.

Amb aquesta situació, arriba per part del Govern la proposta de Llei “Òmnibus”. En el terreny de la sanitat, aquesta llei presenta dos punts a tenir molt en compte. En primer lloc, d’aprovar-se, la cobertura sanitària quedaria reduïda a les persones que portessin un mínim de 6 mesos d’empadronament a Catalunya, deixant de banda els immigrants. L’altra qüestió important, seria la possibilitat que unitats d’hospitals i centres públics de l’Institut Català de la Salut es destinessin a ús privat. D’aquesta manera, l’ICS podria pactar amb mútues privades l’ús d’aquestes unitats pels seus afiliats, provocant un augment encara més gran a les llistes d’espera i les dificultats per ingressar-hi pacients.

La comissió de Sanitat de l’Assemblea de Sant Andreu de Palomar es reuneix els dimecres a les 20 hores a la Plaça Orfila. La podeu contactar a l’adreça sanitatsantandreu(at)gmail.com.

Anuncis

2 responses to “Pròxims tancaments dels serveis d’urgències

  1. que pena no poder entenderlo completamente, se hecha de menos una traducción

  2. Retroenllaç: Augmenten les protestes davant les retallades de sanitat | Sant Andreu Indignat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s